Close
De speelgoed trends van 2018 | Wat staat er op de verlanglijstjes?

De speelgoed trends van 2018 | Wat staat er op de verlanglijstjes?

Leuk om te lezen! Speelgoedketen Intertoys maakte op basis van 41.000 ingestuurde verlanglijstjes een analyse van de speelgoed trends van 2018. Ook werd gekeken naar de top 10 in speelgoed voor jongen en meisjes en de top 5 spellen. Benieuwd of het overeenkomt met de wensen van jouw kind? Wij delen de uitkomsten met je! 

Lees ook: ‘Zo houd je de speelgoedgekte onder controle

de speelgoed trends van 2018

De speelgoed trends van 2018

Sinds het uitkomen van het speelboek werden er 41.000 verlanglijstjes ingeleverd bij Intertoys voor het Sinterklaasfeest. Dat was een record. Daarnaast hield de winkelketen ook nog een onderzoek uit 1.017 ouders waaruit naar voren kwam dat er in 8 van de 10 gezinnen nog vaak verlanglijsten gemaakt worden voor Sinterklaas. 2 op de 5 huishoudens maakt ook lijstjes voor Kerst. Uit het onderzoek bleek ook dat de meerderheid van de Nederlandse kinderen 1 tot 3 keer per week hun schoen mogen zetten.

Verzamelen, battelen en slijm trends in verlanglijst top 10

Het populairst onder Nederlandse kinderen? Speelgoed om uit te pakken (unboxing) is heel populair. Bij unboxing is de ervaring van het uitpakken belangrijker dan het speelgoed zelf en dat zien we duidelijk terug op Youtube. Het is een van de populairste trends bij kinderen.

Speelgoed om mee te knutselen blijft ook populair. Vooral de meisjes laten zich veel beïnvloeden door ervaringen en tutorials van Youtube sterren en knutselen mede daarom graag. Ze maken vooral graag armbandjes en vinden het leuk om eenhoorns te tekenen.

Daarnaast is onderling battelen een trend. Bij de meisjes staan de de LOL verrassingsballen weer bovenaan. Bij de jongens zijn vooral de Pocket Morphers en Pokémon nog steeds erg in trek. Dit jaar zien we wel wat nieuws; het gaat meer om het verzamelen en om de collectie compleet te krijgen. Of, zoals bij de Beyblades, om er mee te battelen. In de battle categorie zijn ook de blasters een hit onder jongens.

Bij de jongens kun je duidelijk zien dat ze zich laten beïnvloeden door de nieuwe Transformers-film. De peuters zijn dol op Paw Patrol dat zijn populariteit te danken heeft aan de Netflix serie.

Verder staan er ontzettend veel slijm (slime) om mee te spelen op de verlanglijsten. En laten we de eenhoorns niet vergeten! Bij de meisjes is Poopsie populair. Deze combineert de slijm en eenhoorn trend. Het is een eenhoorn-speeltje dat je uitpakt, dat je kunt voeren en dat vervolgens echt slijm uitpoept. Ook Putty slime in blik en andere slijm-varianten zijn razend populair. Deze zijn ook in trek als schoencadeautjes. De ZTRINGZ regenboogtouwtjes om zelf figuren mee te maken (een rage die weer terug is) zijn ook populair voor in de schoen.

Traditioneel speelgoed staat ook nog hoog in de tip 10. Dat komt ook doordat YouTubers er opnieuw veel aandacht aan besteden. LEGO en Playmobil zijn nog altijd populair. Van de laatste is vooral de ‘Spirit’ lijn erg veel gevraagd. Deze is gebaseerd op de gelijknamige serie over paardenmeisjes die op Netflix en tv te zien is.

Ook traditioneel speelgoed dat gemoderniseerd is, scoort goed. Door het succes van Max Verstappen is de ouderwetse racebaan weer populair, maar dan met de Red Bullwagen van Max.

Net niet in de top 10, maar wel momenteel enorm populair is verkleden. Jongens toveren zichzelf graag om tot draken en meisjes als eenhoorn. Verder wordt spelen met poppen ook nog steeds erg veel gedaan . Vooral Barbie, July en Baby Born – met extra zachte huid – zijn populair.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat onder ouders al het lievelingsspeelgoed dat zij zelf vroeger hadden, behoorlijk overeenkomt met het lievelingsspeelgoed van hun kinderen!

Top 10 Jongens

1: PS4 FIFA 19
2: LEGO City passagierstrein
3: Switch Super Mario Party NL
4: LEGO City Bostractor
5: PAW Patrol voertuig met pup
6: Pocket Morphers
7: Beyblade starters set
8: Pokémon TCG Sun & Moon Celestial storm sleeved booster
9: X-Shot Hak Eye blaster
10: Max Action racebaan

Top 10 Meisjes

1: L.O.L. Surprise under wrap verrassingsbal
2: ZTRINGZ origineel regenboog touw
3: Poopsie Slime Surprise pakket
4: PLAYMOBIL Lucky’s huis
5: LEGO Friends Mia’s boomhut
6: Barbie Cupcake speelset
7: Putty 350 gram
8: BABY Born Soft Touch girl pop
9: Xoomy tekenmachine eenhoorn
10: Pop July met kledingset

Top 5 gezelschapsspellen

Hoewel computerspellen als FIFA19 en Super Mario hoog in de top 10 van de jongens staan, worden gezelschapsspellen ook nog steeds veel gespeeld. Zelfs driekwart van de Nederlandse ouders speelt deze nog vaak met hun kinderen! Deze spellen zijn het meest populair:

1: Monopoly (valspelers editie)
2: Ticket to Ride Europe
3: Regenwormen Deluxe
4: 30 Seconds
5: Halli Galli

Overigens betekent het niet dat de kinderen deze populaire cadeaus van de verlanglijstjes ook daadwerkelijk krijgen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 7 op de 10 ouders hun kinderen juist graag verrast, praktische cadeaus geeft die de kinderen ook echt kunnen gebruiken, of iets dat ze zelf stiekem leuk vinden.

Komen deze trends overeen met het speelgoed waar jouw kind het liefste mee speelt? Wat herken je en wat niet? Praat je mee onder dit bericht op Facebook? Daar blijf je ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Uitgelichte foto Zarya Maxim Alexandrovich via Shutterstock.

Close
Read previous post:
waylon en bibi breijman verwachten een kindje
Baby nieuws | Het kindje van Waylon en Bibi Breijman is geboren

Jaaa! Ze is er! De geruchten machine draaide al even, maar inmiddels heeft het stel het zelf ook bekend gemaakt:...

Close