Close
Goed doel | De landelijke ‘feestslinger’ actie in de supermarkten

Goed doel | De landelijke ‘feestslinger’ actie in de supermarkten

Deze maand vindt de landelijke ‘feestslinger’ actie in de supermarkten plaats. Stichting Jarige Job wil door middel van deze ludieke actie álle kinderen in Nederland een mooie verjaardag bezorgen. We vertellen je wat het inhoudt, hoe je er aan mee kunt doen en waar je moet zijn. 

Lees ook: ‘Goede doelen waaraan je babyspullen kunt doneren

stichting jarige job

De landelijke ‘feestslinger’ actie in de supermarkten

Niet voor elke kind in Nederland is de verjaardag een dag om naar uit te kijken. In ons land zijn maar liefst 61.000 jonge kinderen uit de armste gezinnen, wiens mooiste dag van het jaar niet gevierd kan worden. Op school kunnen ze niet trakteren, ze kunnen geen verjaardagspartijtje geven en soms is er voor een mooi cadeau ook geen budget over.

Vaak blijven deze kinderen dan ook op hun verjaardag met een smoesje thuis van school. Omdat ze zich te erg schamen dat hun verjaardag niet gevierd (kan) worden. Huib Lloyd vond dat zo verdrietig dat hij in 2010 besloot samen met zijn vrouw hier iets aan te gaan doen. Dit initiatief werd een succesvolle actie. Dankzij hun Stichting Jarige Job krijgen nu elke maand zo’n 5.000 ouders van jarige kinderen een verjaardagsbox met cadeautjes, slingers en traktaties voor in de klas.

Deze maand gaat de stichting met hulp van bijna alle supermarkten in Nederland extra aandacht vragen voor deze kinderen die normaliter hun verjaardag niet kunnen vieren. Als je als consument bepaalde producten koopt, ontvang je een feestslinger. Maar door jouw aankoop gaat er ook een feestslinger in de verjaardagsbox van Jarige Job.

Jeroen van der Boom

Om nog meer aandacht voor Stichting Jarige Job te krijgen, heeft Jeroen van der Boom vrijblijvend meegewerkt aan een videoboodschap. Hierin vertelt hij onder andere:

Als vader van Daan en Luuk weet ik hoe belangrijk verjaardagen zijn voor kinderen. Alle kinderen verdienen een verjaardag en daarom is Jarige job een fantastisch initiatief. Hoe mooi dat de meeste supermarkten hier aan mee werken. Ik hoop dat Nederland tijdens het boodschappen doen massaal achter deze actie gaat staan.

Een tastbaar goed doel

Huib Lloyd vindt het erg fijn dat zoveel supermarkten en mensen als Jeroen van der Boom het met hem eens zijn dat Jarige Job nodig is, en zich ook graag voor de stichting willen inzetten: “Het is echt een tastbaar goed doel. De meesten van ons weten in hun directe omgeving wel een gezin waar elk dubbeltje moet worden omgedraaid. Waar een verjaardag vieren een luxe is die ze zich niet kunnen veroorloven. Vooral voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is een verjaardag echt enorm belangrijk. Wij vinden dat ieder kind in Nederland z’n verjaardag moet kunnen vieren met slingers, cadeautjes en iets om uit te delen in de klas.”

Gericht op de ouders

Met behulp van diverse organisaties met een maatschappelijk belang waaronder de Voedselbank, brengt Jarige Job deze gezinnen in kaart. Ouders die dat graag willen voor hun kind(eren), krijgen een Jarige Job verjaardagsbox. Ze kunnen dan het huis versieren, een taart voor de jarige bakken, cadeautjes inpakken en ervoor zorgen dat hun kind kan trakteren op school. Huib Lloyd vertelt: “De box wordt anoniem verpakt, direct naar de ouders. De kinderen hebben dus geen idee van het bestaan van Jarige Job en kunnen echt genieten van hun verjaardag: thuis en in de klas.”

5.000 verjaardagsboxen per maand

Dankzij de samenwerking met de Voedselbank en andere maatschappelijke organisaties en instellingen zoals Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Het Vergeten Kind, is het aantal boxen dat wordt uitgedeeld inmiddels gestegen van 2.500 naar ruim 5.000 per maand. In Rotterdam is een speciaal pakhuis (feestelijk ingericht) waar tientallen vrijwilligers bijna dagelijks bezig zijn om de schappen aan te vullen en de verjaardagsboxen in te pakken.
Huib Lloyd: “We ontvangen hier zelfs met regelmaat bedrijven die er een goede-doel-uitje van maken om ons te helpen. Echt hartverwarmend.”

De centrale rol van de buurtsuper

Voor Stichting Jarige Job is zoveel mogelijk bekendheid van groot belang, zowel bij lokale maatschappelijke organisaties als bij het grote publiek. Huib Lloyd zegt hierover: “Daarom zijn we zo blij met deze nieuwe feestslingers-actie samen met supermarkten in het hele land. De buurtsuper vervult een centrale rol in de wijk en dankzij de extra aandacht die we krijgen kunnen we ervoor zorgen dat straks nog meer arme gezinnen door ons bereikt gaan worden. En wie weet kunnen straks álle kinderen in ons land hun verjaardag vieren. Thuis en met hun vriendjes en vriendinnetjes op school.”

Welke supermarkten doen mee?

De Jarige Job feestslinger-actie is vanaf 10 september tot en met 7 oktober in de volgende supermarkten: Agrimarkt, Albert Heijn, COOP, Emté, Jumbo, MCD, Plus en Spar.

Meer informatie Stichting Jarige Job

In Nederland zijn meer dan 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er in hun gezin te weinig of zelfs geen geld voor is.  Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van €35,- aan de ouders van deze kinderen. Hierin zit alles dat nodig is om een echte verjaardag thuis en op school te vieren. Jarige Job werkt samen met diverse sociale partners en ook bedrijven waaronder Perfetti van Melle (snoepgoed), PostNL (levert de boxen af), Stabilo (pennen, stiften etc), Uitgeverij Unieboek |Het Spectrum (kinderboeken), Unox (knakworsten), Jumbo/Hasbro (Speelgoed), Feestwinkel.nl /Boland (feestartikelen) en Unilever. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, soms tegen inkoopprijs. Ook ontvangt de stichting donaties die nodig zijn omdat soms spullen moeten worden ingekocht.

Wil je als vrijwilliger voor stichting Jarige Job aan de slag of misschien wel geld doneren? Op de website vind je meer informatie.

Spreekt stichting Jarige Job je aan? Ga jij hiervoor naar de supermarkt? Praat hierover mee via onze Facebookpagina.

Uitgelichte foto Poznyakov via Shutterstock.

Close
Read previous post:
Barcelona met kinderen tips
Travel | Barcelona met kinderen

Wil je dit najaar nog op stedentrip met het hele gezin? Denk dan eens aan Barcelona. Op slechts 2,5 uur...

Close