Close
Stichting MommaLuv

Stichting MommaLuv

Mooie initiatieven die met een warm hart zijn opgezet en waar hard aan gewerkt wordt, is iets waar wij van MOMmag. heel erg blij van kunnen worden. Vandaag vertellen we dan ook heel erg graag wat meer over de mooie Stichting MommaLuv die een mooie invulling geeft aan de Nederlandse traditie van kraamcadeautjes.. 

‘Lees ook: Goede doelen waaraan je babyspullen kan doneren.’

Stichting MommaLuv

Over Stichting MommaLuv

De stichting is opgezet door Mandy Ladan, 32 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters. In 2011 werd samen met haar oudste dochter ook het idee voor de stichting geboren. Ze waren niet alleen de eersten in hun vriendengroep die een kindje verwachtten, maar hun oudste dochter zou ook aan beide kanten van de familie het eerste (achter-)kleinkind worden. Hierdoor werden ze al snel overladen met cadeaus door iedereen en binnen no time hadden ze de complete baby-uitzet klaar.

De gedachte dat ze al zo verwend waren vóórdat er überhaupt een kindje geboren was en dat er met de kaamvisite ná de geboorte vast nog veel meer aan zou komen, besloten ze dit anders aan te willen pakken. In plaats van een cadeau zouden ze graag om een donatie aan een mooi doel willen vragen, maar aan een onpersoonlijke grotere hulporganisatie zagen ze niet zitten..

Mandy besloot om haar netwerk aan te spreken en stuurde een mail rond met de vraag of iemand hun aan moeders in ontwikkelingslanden kon koppelen die in dezelfde maand uitgerekend zouden zijn? Dit resulteerde in een foto in haar mailbox van (aanstaande) moeders uit Ecuador, Uganda en Ghana. Door met de geboorte van haar oudste dochter aan de kraamvisite een donatie in plaats van een cadeau te vragen kon ze zo ook deze moeders mooie babypakketten schenken.

Inmiddels zijn ze zeven jaar verder en werken ze met 13 MommaLuv contactpersonen in 8 verschillende landen. Samen hebben ze al zo’n 1.000 moeders en baby’s in ontwikkelingslanden kunnen verblijden met mooie pakketten.

“Voor mij is het op momenten nog steeds onwerkelijk. Dat wat begon met een mooi idee tijdens mijn eerste zwangerschap groeide uit tot de mooie stichting die het nu is. Voor mij hét bewijs dat je je droom kunt leven. Ik voel me een gezegend mens.”

Stichting MommaLuv

Hoe werkt Stichting MommaLuv?

In Nederland hoef je je vaak geen zorgen te maken om de eerste basisbehoeften als je kindje geboren wordt. Voor moeders van kinderen in ontwikkelingslanden is dit een heel ander verhaal.. Als (aanstaande) moeder kan je wat van die zorgen wegnemen door een andere invulling aan de kraamcadeautjes te geven. Dat werkt eigenlijk heel simpel. Laat je via Stichting MommaLuv verbinden aan een aanstaande moeder in één van de 8 ontwikkelingslanden!

Vraag na de geboorte van je kindje(s) in plaats van een kraamcadeautje om een donatie. Hiermee wordt een pasgeboren baby in een ontwikkelingsland een goede en warme eerste start gegeven. Stichting MommaLuv stelt een mooi babypakket samen wat naar deze moeder(s) gaat. Leuk om te weten: je krijgt naderhand altijd een bedankje met foto’s van de moeders en hun pasgeboren baby(s). Op de website kan je het complete stappenplan uitgebreid doorlezen.

Stichting MommaLuv

Duim je mee?

In juni van dit jaar werd Stichting MommaLuv uitgekozen als één van de tien NGO’s die deel mocht nemen aan de ‘Engage the Future’ wedstrijd. Mandy heeft hiervoor samen met de hulp van haar team en EndemolShine een mooi campagne-idee ontwikkeld: #9babyshowers. Tijd om dit idee te pitchen voor een deskundige jury.. Ja hoor, Stichting MommaLuv werd uitgekozen als één van de drie finalisten! Ze gingen de strijd aan met Oxfam Novib en Mama Cash. Zoals je kan begrijpen is dit voor Stichting MommaLuv een enorme kans om door te breken. Vandaag, 24 september 2018, zal tijdens een evenement van TedxAmsterdamWomen de winnaar bekend worden gemaakt.

Wij van MOMmag. wensen dit prachtige initiatief dan ook al het succes toe en duimen zeker mee voor goed nieuws vandaag!

–> Ken jij deze Stichting al? Spreekt het je aan om jezelf op te geven? Of heb je er wellicht al ervaring mee en wil je jouw ervaring delen? Praat hierover mee via het bijbehorende berichtje op onze Facebookpagina 🙂

* Uitgelichte foto van Rey Borlaza via Shutterstock.

Close
Read previous post:
Floor van Lier interview
MOMtalk met.. Floor van Lier!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat...

Close