Close
Stokke Clikk ezpz placemat | maakt het eten leuker, makkelijker & schoner

Stokke Clikk ezpz placemat | maakt het eten leuker, makkelijker & schoner

Ons favoriete merk heeft weer wat nieuws: De Stokke Clikk ezpz placemat. Een placemat die zich vastzuigt op de tray van de Stokke Clikk kinderstoel en meteen een bord is. Karen S. testte het met Ravi en vertelt je er alles over. En… we mogen nog een Clikk kinderstoel weggeven! Je leest het goed!

Lees ook: ‘Waarom slaapt een baby met zijn armen omhoog?

stokke clikk ezp placemat makkelijk

Stokke Clikk ezpz placemat

Less mess, more fun!

Langzamerhand zat ik met mijn handen in het haar. Overdag gaat het eten met Ravi super. Een bordje pap gaat zo naar binnen en een boterham met pindakaas ook. Ook het fruit is absoluut geen probleem! Maar dan komt de avondmaaltijd.

Net zoals ’s ochtends en ’s middags eten we gezellig samen aan tafel. We scheppen voor hem wat aardappeltjes, vlees en groente op en dan begint het feest. Hij raakt alles een keer aan, stopt met veel geluk een paar aardappeltjes in zijn mond, maar dan is het ineens ‘kla!’. En voor we er ergen in hebben vliegt zijn bord over de tafel heen. Terugschuiven heeft totaal geen zin, want daarna komt het bord alleen maar harder mijn kant op. Ik was dan ook zeer blij dat ik de ezpz placemat voor de Stokke Clikk stoel mocht proberen!

stokke clikk ezpz placemat doos

De placemat

De ezpz by Stokke™ is een multifunctionele placemat die zich vastzuigt aan de Stokke® Clikk™ Tray, waardoor hij niet verschuift en op zijn plaats blijft zitten. Beter nieuws kon ik niet krijgen, want dat zou betekenen dat ik geen last meer zou hebben van rondvliegende borden.

Daarnaast is de placemat gemaakt van een hoge kwaliteit en 100% veilig silicone (BPA-, BPS-, BPF-, lood- en ftalaatvrij). Het materiaal is sterk, duurzaam en kan tevens in de vaatwasser en magnetron. Een must voor elke moeder, want poetsen en alles plakvrij maken doen we al genoeg.

De placemat bestaat verder uit twee compartimenten; een langwerpig en een rond bakje. Dit maakt het mogelijk om het eten wat je aanbiedt te scheiden. Officieel is het ronde gedeelte eigenlijk een bekerhouder, waar bijvoorbeeld de beker van de Stokke Munch-set perfect in past. De placemat is namelijk eigenlijk ontworpen voor kindjes die nog een stukje jonger zijn en dus net beginnen met zelfstandig eten. Al is het natuurlijk wel handig om de verschillende compartimenten ook voor grotere kindjes te gebruiken, voor verschillende soorten voeding.De placemat is te verkrijgen in twee kleuren: soft grey en soft mint, zodat er altijd een passende combinatie te maken is bij je gekozen kleur van de Stokke Clikk stoel.

Als laatste geeft Stokke aan dat deze placemat je kleintje helpt zelf te eten en dat het helpt zijn fijne motoriek te ontwikkelen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, weet ik niet, maar het klonk me als muziek in de oren. Zou Ravi nu echt zijn avondeten gaan eten?

stokke clikk ezpz placemat tray

Pluspunten Stokke Clikk ezpz placemat

Makkelijk in onderhoud

Na ontvangst van de placemat (welke in een kleine, passende doos geleverd wordt) besloot ik deze direct in gebruik te nemen. Zoals omschreven staat, maakte ik hem voor het eerste gebruik schoon. In de regel heb ik een hekel aan alles wat ik moet afwassen, maar voordat ik hier ook maar een hekel aan kon krijgen was ik al klaar. Dat gaat nog eens soepel en snel!

Doordat de bakjes in de placemat verwerkt zijn, hoef ik maar één onderdeel schoon te maken. En omdat de bakjes overlopen in de placemat is er geen sprake van opstaande randjes waar etensrestjes of water in achter blijven. Ideaal!

Verschillende compartimenten

Daarna vulde ik de bakjes. Aangezien we vandaag pannenkoeken aten, kon ik de bakjes op twee manieren vullen. Ik kon gebruik maken van het grote bakje (en de stroop dan over de pannenkoeken heen schenken) of ik kon ik ervoor kiezen om in het grote bakje de stukjes pannenkoek te doen en in het kleine bakje de stroop.

Voor de eerste pannenkoek maakte ik gebruik van de ene mogelijkheid en voor de tweede pannenkoek van de tweede optie. Ravi vond de tweede optie fantastisch, want zo kon hij zelf zijn stukjes pannenkoek in de stroop soppen. Ik vond deze optie ook het beste, want dit voorkwam meteen een grote kliederboel op het bord waarbij alles onder stroop zit, inclusief Ravi.

stokke clikk ezpz placemat eten

Verplaatst echt niet!

De tweede maaltijd waarvoor ik de placemat gebruikte, bestond uit aardappels, vlees en groente. De maaltijd die er altijd voor zorgt dat er borden over de tafel vliegen. Ik was dus erg benieuwd.

Ik verdeelde ook voor deze maaltijd de aardappels, vlees en groente over de verschillende vakken en aanschouwde wat er ging gebeuren. De aardappeltjes werden aangeraakt en verdwenen in zijn mond, net zoals bij het vlees het geval was. Daarna viel mijn mond open van verbazing. Omdat ik maar keuze had uit twee bakjes en drie verschillende ‘soorten’ eten, had ik de keuze gemaakt om de groente apart te doen. Dit was voor Ravi een nieuwe uitdaging leek het wel, want zonder twijfel pakte hij een worteltje en stopte deze in zijn mond. Ravi at groente! Hij leek echter net zo verbaasd als ik, want toen hij in de gaten had dat het om groente ging, werd het snel uit zijn mond gehaald. Omdat hem dit niet aanstond, wilde hij zijn bord wegschuiven. Hij begon tegen de bakjes te duwen en aan de bakjes te trekken, maar er gebeurde niks. Ook een nieuwe poging om de hele placemat op te tillen leidde tot niks. De bakjes bleven staan en de placemat bleef liggen!

Eenvoudig op te bergen

Na afloop van het eten hoefde ik niet lang te poetsen, de placemat kon rechtstreeks de vaatwasser in en het blad van de stoel was vrijwel schoon gebleven. Omdat de placemat van silicone is gemaakt, is hij buigzaam en makkelijk in de vaatwasser te plaatsen, maar daarna ook makkelijk op te bergen in je kastjes.

Stokke Clikk EZPZ placemat

Kortom de placemat:

  • Is makkelijk in onderhoud en kan in de vaatwasser
  • Kan in de magnetron
  • Bevat twee verschillende compartimenten, zodat je het eten kan verdelen
  • Verschuift niet en blijft echt vastzitten
  • Is eenvoudig op te bergen
  • Zorgt ervoor dat je kindje makkelijk zelf kan eten

Minpunten

Echte minpunten zijn na een paar dagen gebruik moeilijk te ontdekken, maar als ik er dan twee zou moeten noemen:

  • Voor de wat oudere kinderen zouden meerdere compartimenten fijn zijn i.p.v. twee. Zodat ik net iets meer mogelijkheden zou hebben om het eten gescheiden aan te bieden. Denk hierbij aan het volledig scheiden van de aardappels, vlees en groente of aan de mogelijkheid om appelmoes in een apart bakje aan te bieden. Voor de kleintjes die net beginnen met vast voedsel eten, zijn twee compartimenten natuurlijk voldoende.
  • Daarnaast is het plaatsen van een beker ernaast voor een kind toch best lastig. Er is wel precies voldoende ruimte voor, maar Ravi had er een handje van om zijn beker iedere keer net op het randje van de placement te zetten. Wat er soms toe leidde dat beker om ging.
    Je zou de beker dan natuurlijk ook in het kleine compartiment kunnen plaatsen, maar dat is voor een kindje best lastig gezien de opstaande rand. Zoals eerder gemeld, past de Stokke Munch beker dus wel precies in het ronde bakje.

stokke clikk ezpz placemat schoon

Onze conclusie over de Stokke Clikk ezpz placemat

Deze placemat maakt ons eetmoment een stuk relaxter en prettiger. Ravi speelt veel minder met zijn eten, de bakjes blijven op zijn plek staan en na afloop is alles snel schoon en opgeruimd. Stokke zegt zelf: ‘Less mess, more fun’ en ik kan niet anders dan het hier volmondig mee eens zijn! Dit is de ideale aanvulling voor de Stokke Clikk stoel!

De placemat is te koop in 2 kleuren: Soft grey en zacht mint. Het kost €29,-.
Op de website van Stokke vind je meer informatie.

stokke clikk ezpz placemat stock

[GESLOTEN] Winactie Clikk kinderstoel & ezpz placemat

Wist je dat de vorige winactie met de Stokke Clikk kinderstoel een groot succes was? Er werd heel enthousiast op gereageerd door onze volgers. Daarom zijn wij ontzettend trots en blij dat we nog zo’n prachtige kinderstoel inclusief ezpz placemat weg mogen geven in kleuren naar keuze!

We vertellen je wat je moet doen om kans te maken:

– Laat in een reactie op de bijbehorende post op onze Facebookpagina en/of Instagram weten dat je meedoet aan de winactie en vertel ons welke kleuren je zou willen winnen, hoe je kindje heet en hoe oud hij/zij is.
– Je volgt zowel de Facebookpagina van Stokke als die van MOMmag. en/of je volgt ons op Instagram.
– Meedoen kan dus via Facebook en Instagram. Als je op beide kanalen meedoet, is dat een extra winkans.
– Een andere MOM op deze leuke actie attent maken door een tag, mag natuurlijk ook. Graag zelfs!
– Lees voor de zekerheid ook even onze winactie voorwaarden en ons winactie beleid.

Meedoen met deze winactie kan tot en met 19 juni 2020 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over baby & kind.
En hier lees je meer van en over Karen S.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

stokke clikk ezpz placemat pinterest

 

Close
Read previous post:
groene smoothies voor kinderen
Groene smoothies voor kinderen | 10 recepten

Een makkelijke manier om je kind meer groente te laten 'eten'? Wat dacht je van groene smoothies? Karen S. voerde...

Close