Close
Naar het strand met je kinderen? 12 tips!

Naar het strand met je kinderen? 12 tips!

Wil je naar het strand met je kinderen? Wij weten als geen ander hoe zo’n simpel dagje uit soms kan lijken op een militaire operatie. En daarom delen we 12 tips voor een onbezorgd dagje op het strand! 

12 tips voor een dagje naar het strand met je kind(eren)

1. Met de auto

Hoe ga je naar het strand? Ben je van plan met de auto te gaan? Belooft het echt een hele mooie dag te worden? Vertrek dan vroeg in de ochtend om files te vermijden en ervoor te zorgen dat je nog ergens een parkeerplek kunt vinden. Ook als je weer naar huis gaat, is het handig om buiten de files om te rijden. Dus niet rond 17 uur van het strand vertrekken, als net de grote uittocht begint. Beter ga je later of eerder weg.

2. Strandtent

Wil je bij een strandtent gaan zitten? Check dan van te voren of de strandtent waar je heen wilt gaan ook kindvriendelijk is. Sommige strandtenten hebben een uitgebreid (gezond) kindermenu, speelgoed/ een speelhoek en toestellen voor kinderen. Google biedt uitkomst. Gewoon even zoeken op de plek waar je heen wilt gaan plus het woord ‘kindvriendelijk’ en je krijgt antwoord op je vraag.

3. Speelgoed

Opblaasbare ballen, luchtbedden, emmertjes, schepjes, watermolentjes en ga zo maar door. Zorg dat je genoeg speelgoed bij je hebt. HEMA heeft erg leuk buitenspeelgoed voor kinderen. Tip: Zet met watervaste stift de naam van je kindje op het speelgoed. Nog een tip: Kinderen spelen dolgraag met elkaars speelgoed en je raakt dus geheid wat kwijt. Doe daar vooral niet te spastisch over, want de kans is groot dat jij ook thuiskomt met een item dat niet van jou is. Wij kopen per strandseizoen zo’n 4 verschillende setjes met emmertjes, schepjes en vormpjes. Gelukkig zijn die setjes vaak ook niet al te duur.

4. Telefoonnummer

Voor de zekerheid is ook wel handig om een telefoonnummer op je kind ‘te zetten’. Vooral als je kleine kinderen hebt. Je kunt je eigen telefoonnummer met watervaste stift op de arm van je kind schrijven, maar je kan bijvoorbeeld ook zo’n fancy SOS naamarmbandje laten maken.

5. Aanknopingspunt

Kinderen willen nog wel eens verdwalen op het strand. Sommige stranden hebben handige borden met aanknopingspunten. Dan staat er bijvoorbeeld een enorme Nijntje op een paal. Heeft het strand dat jij bezoekt dat nou niet. Kijk dan goed om je heen of er een ander aanknopingspunt is. Bijvoorbeeld een rode vlag bij een strandtent waar je vlakbij zit. Bespreek dat aanknopingspunt met je kind(eren). Dan is het straks voor jullie (ja ook voor jou) makkelijker om je plek terug te vinden.

6. Zwemvest

De stroming van de zee kan best heftig zijn. En daarom zijn zwembandjes niet altijd veilig genoeg. Bovendien kun je – vooral als je met meerdere kinderen bent – niet altijd continu alles in de gaten houden. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Trek je kleintje dan een zwemvest aan! Bol.com heeft verschillende modellen in diverse prijsklassen in de aanbieding.

7. Zonbescherming

Je kind goed insmeren is absoluut geen overbodig luxe. Voorkomen is beter dan genezen. Smeer om de paar uur en ook zeker nadat je kind het water in is geweest.

beach and bandits

Vaak zijn de haartjes van kinderen ook dunner, dus ook een petje of een hoedje is goed om bij je kind op te doen. Ook handig zijn de UV shirtjes of pakjes die je nu veel kunt kopen. Die beschermen je kind al factor 50 tegen de zon. En dat scheelt toch weer een zorg. Het Nederlandse merk Beach & Bandits heeft leuke exemplaren in de collectie (zie de foto hierboven). Maar ook HEMA heeft ze in haar assortiment.

8. Uit de zon

Geadviseerd wordt tussen 11 en 15 uur sowieso uit de zon te gaan. Zeker met de tere dunne kinderhuidjes. Ga lekker uitgebreid lunchen in een strandtent, of duik onder een parasol voor een middagdutje. Tussen 11 en 15 uur is de UV straling het sterkst en het is beter de zon dan te vermijden.

Voor de kleintjes: Zelf hebben wij zo’n handig tentje van Deryan waar je kleintje in kan slapen op het strand. Er zit een matrasje bij en je kan ze zelfs nog op de camping of als logeerbedje gebruiken. Echt een aanrader als je vaker naar het strand wilt gaan met je kindje.

9. Eten en drinken

Neem genoeg eten en drinken mee naar het strand. Vooral drinken is erg belangrijk als je een dag in de zon bent. Kindjes drogen sowieso snel uit, dus zorg ervoor dat ze goed drinken. Fruit kan ook lekker zijn om mee te nemen. Bewaar je voedingsmiddelen in een koelbox of koeltas. Er zijn tig leuke modellen te koop. Bij Blokker vind je bijvoorbeeld leuke en handige modellen.

10. Waterflessen invriezen

Heb je geen koeltas of koelbox of wil je de garantie dat je water of limonade lang koel blijft? Leg dan de avond voordat je naar het strand gaat wat waterflessen in de vriezer. Vul ze met water of limonade en je hebt een stuk langer plezier van een koel drankje.

11. Waardevolle spullen

Je moet even naar het toilet. Of je rent impulsief toch even achter je koter aan. Je weet het maar nooit. Er zijn genoeg mensen op een (openbaar) strand die hun tengels niet bij zich kunnen houden en een greep in jouw tas zouden kunnen doen. En je buurvrouw die net een dutje ligt te doen of verdiept is in haar tijdschrift heeft het echt niet door.

Een tip is om je waardevolle spullen of echt altijd bij je te houden in een buideltje of tasje dat je om je nek hangt. Maar je kunt ze ook in een luier doen en die zo vouwen dat het lijkt alsof ‘ie gebruikt is. Een lege drinkbeker kan ook slim zijn om je geld en mobiel in te stoppen. Maak het dieven niet al te makkelijk en leg zeker je mobiel of je portemonnee niet in het zicht.

12. Strandzand verwijderen

Een dagje op het strand is leuk, maar een minder fijn punt van het strand is toch al dat zand. Wist je dat er een handige truc is om dat strandzand easy peasy te verwijderen. Het magische woord is babypoeder en hier lees je uitgebreid hoe dat werkt. Neem dus vooral ook een busje babypoeder mee naar het strand!

Heb jij zelf nog een ultieme tip voor een heerlijk onbezorgd dagje op het strand met kinderen?

Uitgelichte foto NadyaEugene via Shutterstock.

Close
Read previous post:
tiener helpen plannen van huiswerk
Zo help je jouw tiener met plannen van huiswerk!

Zeven op de tien jongeren kunnen niet plannen en dat is ook helemaal niet zo vreemd. Hun brein is er...

Close