Close
Fun Fact | Deze bloem staat symbool voor moederliefde

Fun Fact | Deze bloem staat symbool voor moederliefde

Op zoek naar een cadeau met een boodschap of een onderwerp voor een tatoeage? Wist je dat er een bloem is die symbool voor moederliefde staat? We vertellen je welke bloem dat is en waarom deze hier symbool voor staat.

Lees ook: ‘25 interessante weetjes over tweelingen (en andere meerlingen)

symbool voor moederliefdeSymbool voor moederliefde

De roos staat symbool voor de liefde, maar de anjer staat symbool voor moederliefde. Het verhaal gaat namelijk dat anjers ooit voortkwamen uit de tranen van de heilige Maria die ze huilde om haar zoon Jezus Christus. De bloemen die uit deze tranen ontstonden maakten de anjer tot een symbool voor onvoorwaardelijke, moederlijke liefde.

De anjer staat ook voor fascinatie/bewondering, onderscheid, goddelijke liefde en de vrouw. Bovendien is het de geboortebloem voor de maand januari.

Verschillende kleuren anjers

Er zijn ook nog verschillen in de kleur van de anjers qua symboliek.

De roze anjer staat voor: De liefde van een vrouw, ‘ik zal je nooit vergeten’ en moederliefde.

Krijg je een paarse anjer? Die staat voor grilligheid.

Een rode anjer klinkt ietwat dramatisch. Deze bloem betekent ‘ach mijn arme hart’, bewondering, ‘mijn hart klopt voor jou’ en bewondering.

De gestreepte anjer belooft ook niet al te veel goeds. Die staat voor weigering en ‘sorry, ik kan niet bij je zijn’.

Net zoals de gele anjer trouwens. Met deze kennis wil je die ook niet krijgen. De betekenis daarvan is: Minachting, afwijzing, ‘je hebt me teleurgesteld’. Oeps.

De witte anjer is wel weer positief. Deze betekent: Onschuld, trouw, lief en mooi, pure liefde, vurige liefde en geluk. Deze bloemen blijven ook erg lang mooi en worden vaak cadeau gegeven op Moederdag om de puurheid en de kracht van het moederschap te symboliseren. 

De roze en de witte anjers zijn dus echt ‘de’ symbolen voor moederliefde. Dus dat kun je in je achterhoofd houden, mocht je wat met deze informatie willen doen…

⇒ Wist jij dit al? Ken je nog andere symbolen die voor moederliefde staan? Deel het gerust onder de Facebook of Instagram post.

Hier lees je nog meer artikelen met weetjes.

Bronnen: Harpers Bazaar & Walker Florist.
Uitgelichte foto immstudio via Shutterstock.

Close
Read previous post:
mirjana noorman-petrovic
Even kennismaken met.. Mirjana Noorman-Petrovic

Zoals we al aankondigden, stellen we de komende weken de gloednieuwe redactie van MOMmag. aan je voor. De allereerste is...

Close