Close
De Lockdown diaries | Karen S.: ‘Sjasie sootie!’ – Thuiswerkdag met dreumes

De Lockdown diaries | Karen S.: ‘Sjasie sootie!’ – Thuiswerkdag met dreumes

Vandaag in de Lockdown diaries een dag uit het leven van Karen S. Zij werkt in het onderwijs en haar vrouw in de zorg. Zij moet dus wel vanuit huis werken. Lukt het haar zo’n thuiswerkdag met dreumes? Hoe ziet haar dag eruit?

Lees ook: ‘Ontbijten met een banaan? Is dat een goed idee?

thuiswerkdag met dreumes

‘Sjasie sootie!’ – Thuiswerkdag met dreumes

Net als de afgelopen dagen worden we vandaag gewekt door een vrolijk stemmetje op de kamer naast ons. We halen onze kleine man uit bed en pakken hem tussen ons in. Even lekker knuffelen met z’n drieën voor we ons aankleden en een nieuwe thuiswerkdag begint.

Beneden aangekomen gaan we met z’n drieën ontbijten, waarna Simone met Ravi gaat spelen en ik even de tijd krijg om te werken. Aangezien Simone in de zorg werkt, is thuiswerken voor haar niet aan de orde. Vandaag heeft ze een avonddienst en op zo’n dag proberen we de taken zo goed mogelijk te verdelen, zodat ik in de ochtend aan het werk kan.

Ik hoor op de achtergrond de bak met Duplo omgekeerd worden

Terwijl ik mijn laptop opstart en inlog in de digitale leeromgeving van school, hoor ik op de achtergrond de bak met Duplo omgekeerd worden. Ik krijg de tijd om enkele mailtjes en berichten van leerlingen en ouders te beantwoorden en dan staat Ravi naast me. ‘Mama wee!’ Hij steekt zijn handje uit en kijkt trots omhoog. ‘Ma-ma wee!’.
Omdat ik de afgelopen dagen geleerd heb dat zitten blijven dan niet heel veel zin heeft, sta ik op en loop ik met hem mee. Hij laat zijn prachtige bouwwerk aan mij zien en kijkt me met stralende oogjes aan. Tja, die oogjes en dus besluit ik even mee te spelen met de Duplo. Als ik dan na een paar minuutjes weer terug naar mijn laptop loop, speelt hij vrolijk verder met Simone.

Mijn tweede werkronde bestaat uit het mailen van vakdocenten en het opstellen van een mail voor de ouders van mijn mentorleerlingen. Ook neem ik meteen de tijd om in het onlineboek te kijken hoe ver de leerlingen zijn. Dan komt Simone mijn werkplek (lees de keuken) binnenlopen met Ravi achter zich aan: ‘Sjasie sootie! Sjasie sootie!’. De fruitschaal wordt gepakt en we gaan voor Ravi (Sjasie) een smoothie maken.
We willen Ravi zoveel mogelijk overal bij betrekken en dus gaat hij mee zijn sootie maken. Dit betekent dat de blender op de grond komt te staan en dat Ravi van ieder stukje fruit eerst een hapje neemt voor hij hem in de blender gooit. Het duurt zo iets langer, maar de sootie smaakt er zeker niet minder om.

Na de smoothie besluiten we om met onze kleine vriend even naar buiten te gaan. Frisse lucht is goed voor je en we vinden het belangrijk dat hij iedere dag even naar buiten gaat. Ook voor ons is het fijn om even de benen te strekken en wat meer te lopen dan op en neer in huis. We kiezen iedere dag een route waar we weinig tot geen mensen tegenkomen en mochten we toch mensen tegenkomen, dan zorgen we ervoor dat we altijd op grote afstand blijven. Frisse lucht is dan wel goed voor een mens, maar op dit moment moet je met alles rekening houden.

thuiswerkdag met dreumes Boba

Dan heb ik even 2,5 uur voor mezelf

Terug thuis is het tijd voor de boba (boterham). Simone smeert de boba’s en terwijl Ravi naast mij aan tafel zijn boba eet, besluit ik weer wat leerlingen van antwoorden te voorzien. Na de boba lezen we een paar boekjes met Ravi en al snel wrijft hij door zijn oogjes. ‘Moe’, klinkt het uit zijn mondje en hij loopt naar de deur.

Dan heb ik even 2,5 uur voor mezelf. Nou ja, voor mezelf? Deze 2,5 uur zijn voor de ouders, leerlingen en collega’s. En dus kruip ik met een kopje thee achter mijn laptop en ga aan het werk. Simone kleedt zich ondertussen om en kan ook naar het werk om haar collega’s af te lossen.

Als Ravi na 2,5 uur wakker wordt, heb ik weer heel wat werk verzet en begint mijn quality-time met hem. We zetten de tipi-tent op en vermaken ons met autootjes, boekjes en ballen. Ravi schatert het uit en ik zie hem aan een stuk door genieten van onze tijd samen. En ik moet zeggen dat dat ook voor zijn mama geldt. De tijd vliegt deze middag voorbij, want voor ik het weet is half zes. Dat betekent dat we opa en oma gaan bellen. Nu Ravi drie weken thuis zit en dus ook niet naar opa en oma gaat, hebben we besloten om iedere middag even te videobellen. Ravi weet dit maar al te goed, want zo snel ik mijn telefoon tevoorschijn haal, roept hij: ‘Opa! Oma!’.

Na het telefoontje is het etenstijd of ook wel etensstrijd

Na het telefoontje is het etenstijd of ook wel etensstrijd. Ravi doet het echt super, maar zo snel het om het avondeten gaat hebben we de poppen aan het dansen. Terwijl ik zijn eten opwarm, hoor ik Ravi zijn stoeltje uit de speelhoek door de kamer duwen: ‘Eten mama’.
Ik val bijna van mijn geloof, wat gaan we nu krijgen? Ravi toont een big smile en schuift daarna zijn kleine tafeltje richting zijn stoeltje. Ik besluit het vanavond erop te wagen. Deze keer geen avondmaaltijd aan de grote tafel, maar een maaltijd voor Ravi aan zijn eigen tafeltje. Hij zit er al helemaal klaar voor. Dan kijkt hij mij vragend aan: ‘Bumba?’.

Het schermpje, een grote valkuil van ouders en helemaal in deze periode. Want hoe fijn is het als je even je handen vrij hebt om wat te werken, terwijl je kind rustig naar de tv kijkt? Wij hebben afgesproken om Ravi deze weken geen extra schermtijd te geven, ook al zal dat meer van ons vragen. Maar ja, ook deze mama kan niet altijd ‘nee’ zeggen.

We kruipen tegen elkaar in de schommelstoel

Als hij tot mama’s grote vreugde zijn hele potje leeg heeft, is het nog even speeltijd en dan gaan we naar boven. We kruipen tegen elkaar aan in de schommelstoel en lezen een hele stapel boekjes. Als we dan samen het laatste boekje hebben dichtgeblazen, krijgt deze mama een dikke kus en dan gaat onze kleine man slapen.

Ik check nog een keer m’n mail en dan is deze thuiswerkdag weer voorbij. De laptop gaat uit en de tv gaat aan en deze mama kijkt tevreden terug op een heerlijk quality-time-thuiswerkdag

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer Lockdown diaries en andere artikelen die hiermee te maken hebben.
En hier lees je meer van en over Karen S.

Beeld © Karen Sleegers

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

thuiswerkdag met dreumes Pinterest

Close
Read previous post:
handcremes om je handen wat extra verzorging te geven
10 handcrèmes om je handen wat extra verzorging te geven

Je handen krijgen het deze dagen zwaar te verduren. Daarom hebben wij 10 handcrèmes om je handen wat extra verzorging...

Close