Close
De Lockdown diaries | Ymkje: Thuiswerken met een drieling

De Lockdown diaries | Ymkje: Thuiswerken met een drieling

Thuiswerken met een drieling. Ymkje staat normaliter ook al vroeg op en is gewend vanuit huis te werken. Hoe lukt het haar nu tijdens deze corona crisis? Wat doen ze gedurende dag? Hoe ziet haar dag eruit? Je leest het in deze 5e Lockdown diaries.

Lees ook: ‘13 praktische tips hoe je als moeder meer tijd voor jezelf creëert

thuiswerken met een drieling

Thuiswerken met een drieling

5:15. De wekker gaat. Nu ben ik altijd een vroege vogel, maar tegenwoordig stapt BJ samen met me eruit. Je zult het ongetwijfeld herkennen dat het nu puzzelen is om uren vinden waarin je ongestoord kunt werken. Zo heel erg vroeg kan het, weten we inmiddels.

Maar voor we beginnen te werken, starten we rustig onze dag. BJ gaat een rondje rennen, ik begin met mediteren en wat yoga. Dit is voor mij vaste prik en helpt me om wakker te worden en in alle rust mijn dag te plannen.

Rond kwart over zes kruip ik achter mijn laptop. Even wat werkmails beantwoorden. Ik heb mijn eigen bedrijf in coaching en voor een deel draait dat gewoon door. Mijn klanten volgen bij grotendeels online trajecten en dat kan natuurlijk nu nog gewoon.

Wat tegelijkertijd ook het grootste gevaar is

Op dit moment komt het erop neer dat BJ nog fulltime werkt en dat ik in de ochtenden en soms overdag wat uurtjes ‘sprokkel’ om dingen te doen. Het grote voordeel van eigen baas zijn is dat je dat vrij makkelijk kunt schuiven met je tijden. Wat tegelijkertijd ook het grootste gevaar is.

Gelukkig krijg ik vanochtend ruim de tijd om even wat te doen, voordat onze drie peuters zich melden. Ze zijn net een ruime week ziek geweest, alle drie. En daar moeten ze duidelijk nog wat van bijkomen, want ze slapen al drie dagen uit tot tegen negenen. Pure luxe, die we nog niet eerder hebben meegemaakt (en waar we nog maar even van genieten zolang het duurt!).

Rond kwart voor negen plukken we de jongens samen uit bed. Het grote voordeel van BJ elke dag thuis, is dat we veel van dit soort piekmomenten samen kunnen doen. Hoewel ik me alleen ook prima red, voelt dit wel als een cadeautje.

Als de jongens hun ontbijt op hebben doe ik – onder luid protest – de tv uit

En vanaf dan ben ik ‘on duty’. We beginnen rustig met een papfles, broodje en wat tv kijken. Ondertussen gooi ik er vast een wasje in. Als de jongens hun ontbijt op hebben, doe ik -onder luid protest- de tv uit. Tijd om te spelen!

Met Duplo bouwen we gigantische torens en kastelen en al snel wordt álles uit de kasten getrokken. Aan de chaos die ze maken is duidelijk te zien dat ze weer helemaal beter zijn…

thuiswerken met een drieling hartjes

Daarna gaan we kleuren. Sinds deze week kleuren we hartjes, die we opsturen naar mensen die op dit moment heel hard aan het werk zijn. Een spontane actie (#hartjesvooronzehelden), maar inmiddels wel een fijn onderdeel van onze dagstructuur. Uiteraard is na 3 minuten kleuren de spanningsboog wel weer zoek en gaan we verder met het volgende…

Dan willen ze juist aandacht

Tussendoor probeer ik af en toe tegen beter weten in tóch mijn laptop even open te klappen. Onze drie kunnen best goed samen spelen, dus zodra zij lekker bezig zijn, probeer ik mijn momentje te pakken. Wat ze natuurlijk feilloos aanvoelen, want juist dan willen ze aandacht.

BJ werkt in het kantoor naast de woonkamer en regelmatig ontsnapt één van de drie om papa even een kusje te brengen. Superschattig (en voor BJ een beetje onhandig, aangezien hij het grootste gedeelte van de dag in videoconferenties zit).

Tussen de middag lunchen we met z’n allen. Wat écht voelt als cadeautje. Daar proberen we ook echt even de tijd voor te nemen en ik merk ook dat de jongens het heerlijk vinden dat we er beide zijn. Af en toe vragen ze nog wel wanneer ze naar Pake en Beppe (mijn ouders) of de kindjes gaan, maar ze lijken het wel prima te vinden dat ze nu thuis zijn bij ons.

Omdat ze geen middagslaap meer doen, maar ik wel even een break nodig heb, mogen ze na de lunch even een filmpje kijken op de bank. Ik ontsnap met een kop koffie naar buiten en geniet even van de rust, de zon en mijn warme koffie. Dit heb ik écht nodig om de dag blij door te komen. En hoewel de verleiding groot is om dit moment meteen ‘nuttig’ te besteden en toch nog wat werk te doen, doe ik het niet. Dit is mijn break.

We hebben de luxe van een homegym

’s Middags gaan we lekker de tuin in. We hebben de mazzel dat we een flinke tuin hebben, met speeltoestel, dus de jongens vermaken zich prima. En ondertussen doe ik wat achterstallig tuinonderhoud, waar we steeds maar niet aan toe kwamen.

De buitenlucht zorgt ervoor dat de jongens lekker moe worden. We eten dus vroeg, rond kwart over 5. En zo liggen zij tegen zevenen in hun bed te slapen en hebben wij nog éven wat tijd voor ons. Vanavond sporten we samen, we hebben de luxe van een homegym in onze garage.

Daarna gaat mijn lichtje ook wel uit: om kwart voor 10 lig ik in mijn bed. Dankbaar, voor ons fijne plekje, waar we met gemak een paar weken ‘opgesloten’ kunnen zitten. En voor het mooie weer, wat de dagen absoluut kleur geeft. En ook dankbaar voor het feit dat ik redelijk flexibel ben met mijn werk. Hoewel ik graag meer uren zou draaien, is dit even wat het is en krijg ik de kans om heel veel van onze drie peuters te genieten

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer Lockdown diaries en andere artikelen die hiermee te maken hebben.
En hier lees je meer van en over Ymkje.

Beeld © Ymkje Hoekstra

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

lockdown diaries thuiswerken met een drieling

Close
Read previous post:
dingen die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis
20 dingen die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis

Wat een bizarre en beangstigende tijd zijn we in beland. Karen besloot alles met een knipoog van zich af te...

Close