Close
Tips om gezond en fit te blijven tijdens de lockdown

Tips om gezond en fit te blijven tijdens de lockdown

Tips om gezond en fit te blijven tijdens de lockdown. Kristel viel zo veel af dat ze van maat 44+ naar maat 38 ging. Dit kreeg ze voor elkaar door een combinatie van hardlopen en een ander eetpatroon. Ze deelt tips om ook tijdens de lockdown goed in je vel te blijven.

Lees ook: ‘Extra vroeg opstaan. Meer rust in je hoofd

tips om gezond en fit te blijven

Tips om gezond en fit te blijven tijdens de lockdown

In de afgelopen paar jaar ben ik behoorlijk veel met gezond leven bezig geweest. Door middel van veel bewegen en gezond eten, ben ik heel wat kilo’s kwijtgeraakt. Hoe kan ik dat – nu we thuis zitten door de lockdown – toch proberen om mijn gezondheid enigszins in stand te houden?

Om gezond en fit te blijven, ben ik op zoek gegaan naar work-outs die ik alleen, maar ook samen met mijn meiden kan doen, in of rondom huis. Ook hun sportclubjes zijn nu natuurlijk gesloten en de gymles ontbreekt in het thuisschool programma. Ik zet mijn tips voor je op een rij:

Levend ganzendbord

Online kwam ik als tip levend ganzenbord tegen. Er zijn veel verschillende versies te vinden, bijvoorbeeld deze.

Het is erg grappig om te doen. Elk spel heeft weer verschillende opdrachten. Je kunt er bijvoorbeeld een opzoeken waarbij de opdrachten sportoefeningen zijn, zoals burpees of squads. Dan heb je een leuke combinatie van sportief bezig zijn en een spelletje spelen. En je kunt het zowel binnen als buiten doen.

Hindernissenparcours

Verder kun je in je eigen huis, hoe groot of klein het ook is, een hindernissenparcours maken van alle meubels van boven naar beneden of andersom.

Online work-outs

Mijn sportclub biedt dagelijks live work-outs, die je ook terug kan kijken. Ben je niet lid van een club, dan kun je op internet ook genoeg andere gratis opties voor work-outs vinden. Er zijn ook sportclubs zijn die ze nu gratis aanbieden. Ook op Youtube zijn er ontzettend veel verschillende work-outs te vinden. Voor ieder wat wils. Van yoga tot Zumba, je kunt het online doen. Probeer wat kanalen uit en kijk wat er bij je past en waar je je prettig bij voelt.

Wandelen & fietsen

Ben je niet zo gek zijn op work-outs? Dagelijks tussen de middag wandelen of een stuk fietsen is natuurlijk ook al super goed! Dit kun je ook prima samen met je kinderen doen, als je maar rekening houdt met afstand tot anderen!

Zappsport@HOME

Als je op zoek bent naar iets voor de kinderen, zodat jij even tijd voor je zelf hebt (of het huishouden moet doen of thuis moet werken), dan biedt Zapp ook een paar leuke tv programma’s, waar je kinderen aan mee kunnen doen, bijvoorbeeld ‘Kinderen voor Kinderen’ die dansles geven of een Nederlandse topsporter die een workout geeft, Zappsport@HOME.

Dit soort dingen kun je natuurlijk ook prima in het ‘lesprogramma’ van je kinderen opnemen.

Tips voor gezonde voeding

Wat ik ook merk, is dat nu we allemaal thuis zijn, we het graag gezellig maken en daar hoort bij ons toch ook wel lekker eten bij. Ook daar probeer ik zo gezond mogelijk mee om te gaan.
Lekker veel rauwkost bij de lunch, borrel en avond eten, zodat wij, maar ook onze meiden voldoende groen voer binnen krijgen.

Voor het ontbijt maak ik regelmatig banaan havermout pannenkoekjes. Een pannenkoek gaat er altijd in, maar omdat het alleen maar ei, havermout en banaan bevat, is het ook nog eens super gezond.

Als tussendoortje maak ik ook graag smoothies, met lekker veel fruit en yoghurt, het liefst voor mijzelf ook avocado of spinazie er door heen, maar dat vindt vooral de jongste vies ;-).

Lees ook: ‘De perfecte smoothie voor als je zwanger bent

Voor de lunch is het lekker om bijvoorbeeld een wrap gemaakt van wortel of andere groentes van bijvoorbeeld No Fairytales te eten en deze te smeren met roomkaas en avocado.

Als avondeten maak ik vaak lasagne met extra veel groente. Of een volkoren pastasalade met gerookte kipfilet, cherrytomaatjes en paprika en een magere yoghurtdressing.

Binnenkort zullen we hier ook een aantal lekkere gezonde recepten delen

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer lifestyle artikelen.
En hier lees je meer van en over Kristel.

Beeld ‘home workout’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

tips om gezond en fit te blijven tijdens de lockdown pinterest

Close
Read previous post:
vaker plassen tijdens de zwangerschap
Vaker plassen tijdens de zwangerschap? Dit kun je er aan doen!

Het is een zwangerschapskwaal waar ontzettend veel vrouwen last van hebben: Vaker plassen tijdens de zwangerschap. Maar waarom is dat...

Close