Close
3 tips om meer geld over te houden

3 tips om meer geld over te houden

Het einde van het jaar komt in zicht en dit is voor velen dé tijd van het jaar om de financiën aan te pakken. Ruim een derde van de Nederlanders maakt zich zorgen over geld en hun financiële gezondheid, maar met deze 3 tips om meer geld over te houden krijg je snel inzicht en kan je flink besparen! 

‘Lees ook: Hoeveel zakgeld krijgt jouw kind?’

tips om meer geld over te houden

Tips voor meer inzicht in je financiële situatie en om meer geld over te houden

Krijg inzicht

Om te bekijken waar het geld naartoe gaat is het handig om in ieder geval een volle maand lang een kasboekje bij te houden. Schrijf hier ál je uitgaven in op! Van je huur of hypotheek tot alle andere vaste lasten, maar ook je boodschappen, spontane uitjes, een kop koffie en tijdschrift hier en daar, kleding, benzine en/of het OV, kappersbezoekjes etc. Op deze manier krijg je een duidelijk overzicht.

Stel een doel (en prioriteiten)

Nu je alle uitgaven over een hele maand bij elkaar hebt staan is het tijd om te kijken naar wat aandachtspunten zijn en waar op bespaard kan worden. Kortom: prioriteiten stellen en schrappen maar. Misschien wel één van de beste tips om meer geld over te houden is het stellen van een doel. Of het nu een wat kleiner iets is zoals nieuwe eetkamerstoelen of een groter doel zoals investeren in zonnepanelen of die droomreis die je al jaren wil maken. Maar voor dit doel een moodboard en hang het op een plek waar je het regelmatig ziet. Zo houd je makkelijker je prioriteiten op orde en de focus op je doel en laat je die cappuccino met wat lekkers bij de kiosk, dat tijdschrift hier of een lunch buiten de deur daar makkelijker staan. En het zal je verrassen hoeveel geld je dat in de maand kan besparen!

Opzeggen of overstappen

Nog een tip die je veel geld kan besparen is even een middagje gaan zitten om al je vaste lasten en abonnementen door te lopen.

Vind je dat ene tijdschrift nog wel echt zo leuk? Anders kan je hem beter opzeggen en wellicht af en toe een los nummer aanschaffen of een abonnement op een ander tijdschrift nemen waarbij je dan vaak kan kiezen uit een flinke korting tegenover losse nummers aanschaffen.

Maak je wel echt gebruik van je sportschool abonnement? De kosten hiervan kunnen flink aantikken en dat is zonde als je er maar een paar keer per maand te vinden bent. Dan kan je beter één keer investeren in goede (hard)loopschoenen en hardlopen op gaan pakken of lekker aan de wandel gaan. Of schaf voor de prijs van één maandabonnement gewichten aan en ga met YouTubefilmpjes thuis voor je laptop aan de slag.

Ben je echt nog wel het meest voordelig uit bij jouw huidige energieleverancier of zorgaanbieder? Zeker aan het eind van het jaar is dit een perfect moment om verzekeringen en overige vaste lasten te vergelijken en misschien over te stappen naar een andere aanbieder. Rond deze tijd van het jaar komen er vaak mooie aanbiedingen zoals cashback-acties als je overstapt. Wél even goed de kleine lettertjes en voorwaarden doorlezen of je niet achteruit gaat in dekking bijvoorbeeld..

Volg je onze Facebookpagina al? Naast de artikelen op de website delen we hier vaak nog leuke en interessante nieuwtjes 🙂

* Uitgelichte foto van Markus_272 via Shutterstock.

Close
Read previous post:
Marije MomPoint interview
MOMtalk met.. Marije van MomPoint!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat...

Close