Close
Zo help je jouw tiener met plannen van huiswerk!

Zo help je jouw tiener met plannen van huiswerk!

Zeven op de tien jongeren kunnen niet plannen en dat is ook helemaal niet zo vreemd. Hun brein is er gewoonweg nog niet klaar voor. Toch krijgen pubers met de overstap naar de middelbare school al echt steeds meer huiswerk mee en is goed plannen dan een must. Hierbij een handige tip hoe je je tiener kan helpen met het plannen van huiswerk.

Help je tiener met het plannen van huiswerk


tiener helpen plannen van huiswerk
Huiswerktools van SKUR

Elke dag weer zijn er voor kinderen honderden opties en mogelijkheden om uit te kiezen. Hierdoor raken ze al snel overprikkeld of soms zelfs overspannen. De keuze is enorm en dat is gewoonweg flink gecompliceerd. Zeker in combinatie met de gierende hormonen, de zoektocht naar ‘wie je bent’ en de verwachtingen van je omgeving.

Structuur en rust

Door structuur aan te brengen beperk je de keuzes en is het voor je tiener duidelijk wat ze op welk moment moeten doen. Een huiswerkplanner kan ze hier bijvoorbeeld heel goed bij helpen. Het voorbeeld in dit artikel is van SKUR. Het Plannen met Pubers boek is een praktisch doe-boek en staat vol met planners, checklists, oefentools, een handig stappenplan en nog veel meer. Voor ouders geeft het inzicht in het brein van pubers en hoe ze hun kind(eren) kunnen helpen met de overgang naar de middelbare school en het plannen en maken van huiswerk.

Met de handige huiswerkplanner kan je kind vervolgens direct aan de slag. Het geeft inzicht in het lesrooster waardoor er rust en overzicht gecreëerd kan worden én je kind ook nog eens meer tijd over kan houden voor leuke dingen. De planner bevat 50 vellen met planners wat voldoende is voor een heel schooljaar. Hierin zie je heel overzichtelijk het weekend en de weekdagen in één oogopslag zodat je precies ziet wat je per week kan verwachten. Dit geeft tieners een helder en duidelijk overzicht en daardoor meer rust.

tiener helpen plannen van huiswerk

Over SKUR

SKUR is opgericht door pubermoeders Angelique en Petra die elkaar tijdens de sporttraining van hun zoons tegen het lijf liepen. Ze raakten aan de praat en kwamen en er al snel achter dat ze een visie deelden: rust en ruimte bieden in het hectische bestaan van pubers én de rest van het gezin. Naast de genoemde handige producten is SKUR tevens een kennisplatform waar ouders onder elkaar hun hart kunnen luchten over de pubertijd van hun kinderen en alles wat daarbij komt kijken.

–> Neem een kijkje op de website van SKUR voor meer informatie. Het boek Plannen met Pubers is verkrijgbaar voor €29,95 en de huiswerkplanner voor €17,95.

Close
Read previous post:
familie uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend three happy kids in the car
5 leuke familie uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend

Er komt een heerlijk lang weekend aan en de weersvoorspellingen zijn ook nog redelijk goed! Een ideaal weekend om een...

Close