Close
Onze tips tegen schrale wangen

Onze tips tegen schrale wangen

Het is winter. De verwarming gaat aan en er wordt minder goed geventileerd waardoor het binnen steeds droger wordt. Daarentegen hebben we buiten te maken met een nattere periode, wind en koudere temperaturen. Het is dan ook niet vreemd dat onze huid hier op reageert.. Vooral baby’s en (kleine) kinderen kunnen hier flink last van hebben. Hierbij dan ook onze tips tegen schrale wangen! 

‘Lees ook: Natuurlijke verzorgingsproducten voor je kind.’

tips tegen schrale wangen

Dit zijn de beste tips tegen schrale wangen

Wees lief voor de huid

Omdat er van buitenaf al prikkels genoeg te verwerken zijn voor de huid, kan je er zelf het beste zo zacht mogelijk mee omgaan. Kortom:

– douche of badder je kind niet te lang en te warm
– dep hem of haar droog in plaats van ruw te boenen
– gebruik milde verzorgingsproducten waar het liefst geen SLS/SLES in zit (te herkennen als sodium lauryl sulfaat en/of sodium laureth sulfaat op de ingrediëntenlijst) omdat deze het natuurlijke beschermingslaagje van de huid verstoren en haar uitdrogen
– probeer aan de luchtvochtigheid in huis te denken door de verwarming niet te hoog te zetten (ook beter voor je portemonnee en het milieu!) en eventueel een humidifier/luchtbevochtiger te gebruiken
– smeer het huidje standaard iedere avond voor het slapen in en concentreer je hierbij op de wangen en rondom de neus, omdat deze plekjes het meest snel rood, schraal en droog worden. Ga je de deur uit voor een frisse wandeling? Dan is een extra keertje smeren geen overbodige luxe!

tips tegen schrale wangen

Product tips tegen schrale wangen

Naïf Nurturing Cream / Weather Protection Cream

Ik, Desirée, ben persoonlijk heel erg fan van dit merk. Het is opgericht door twee Nederlandse vaders, de producten ruiken heerlijk zónder dat er gebruik is gemaakt van een synthetisch parfum en er worden geen onnodige ingrediënten gebruikt. Tegen schrale wangen zijn de Nurturing Cream of de Weather Protection Cream (beide rond de €15,- voor een tube) echt aanraders! De producten van Naïf zijn onder andere te koop bij Parfumerie Douglas en Etos.

Weleda Calendula Weer en Wind balsem

Het merk mag dan misschien een ‘ouderwets’ imago hebben, maar bij droge en schrale huidjes is de Calendula Weer en Windbalsem een musthave voor in huis. Zeker wanneer de temperaturen tot onder nul zakken! Deze crème is namelijk watervrij waardoor deze ook in een dikkere laag gesmeerd kan worden zonder dat deze op de huid bevriezen kan. Let wel op dat dit echt een wat vettere balsem is! Deze balsem is voor €6,90 onder andere bij gezondheidswinkels en Big Green Smile te koop.

Derma Eco Baby beschermende zalf

Heeft je kind naast een droge en schrale huid ook echt een heel gevoelige huid, dan zijn de producten van dit merk aan te raden. Ze bevatten namelijk geen parabenen, kleurstoffen of parfum. De Derma Eco Baby beschermende zalf zit bomvol verzorgende, hydraterende en voedende ingrediënten en is onder andere bij Etos en Albert Heijn verkrijgbaar voor €4,90.

–> Mocht je nog een aanvullende tip hebben, deel deze dan via onze Facebook Community 🙂

* Uitgelichte foto van Liderina via Shutterstock. Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
moet er een vuurwerkverbod komen
MOMpanel | Moet er een vuurwerkverbod komen?

Er is al tijden gedoe over: Moet er een vuurwerkverbod komen? Ja of nee? De een is voor zo'n verbod,...

Close