Close
8 tips voor je seksleven als je kinderen hebt

8 tips voor je seksleven als je kinderen hebt

Laten we het eens over seks hebben. 8 tips voor je seksleven als je kinderen hebt. Sommigen zullen daar totaal geen moeite mee hebben, anderen…. wel. Vermoeidheid, drukte, met tig andere dingen bezig. Er zullen ongetwijfeld MOMs zijn die dat herkennen. Hopelijk kunnen deze tips jou en je relatie helpen.

Lees ook: ‘Korte dagen, weinig energie? | 10 tips om je energieniveau te verhogen!

tips om je seksleven te behouden

8 tips voor je seksleven als je kinderen hebt

De meeste ouders zullen het beamen: Het seksleven schiet er nog wel eens bij in als je kinderen hebt. Vooral ouders met kleine kinderen hebben vaak veel minder seks dan voordat de koters er waren. Toch is seks in je relatie wel heel belangrijk. Het zorgt namelijk voor verbinding met je partner. Hoe meer verbinding, hoe beter jullie dingen samen aankunnen.

1. Praat eens over een ander onderwerp dan de kinderen

Zoals je hierboven ook al kon lezen, seks is onder andere belangrijk voor (het opnieuw) verbinden met je partner. Als je met je wederhelft alleen maar over de kinderen kunt praten, doe je het waarschijnlijk niet zo goed als stel. Het is belangrijk om te onthouden dat je in de eerste plaats een koppel bent, dat je van elkaar houdt en tot elkaar aangetrokken bent en dat dat ook de reden is dat je seks wilt hebben.

2. Ga op tijd naar bed

Bedtijd. Dat is toch die magische tijd van de dag dat je kan doen wat je wilt doen. Je hoeft geen peuter’s billen af te vegen, of in de gaten te houden dat je dreumes de schoonmaakmiddelen niet naar binnen giet. Niemand hoeft met z’n huiswerk geholpen te worden en er hoeven ook geen ruziënde kinderen uit elkaar getrokken te worden.

Je kunt lekker lezen, tv kijken, internetten, nog wat werken, of verbinding maken met je man. Weet je nog die tijd dat je eindeloze energie had en tot midden in de nacht op kon blijven en dan ook nog zin in seks had? Waarschijnlijk is dat nu niet meer zo. Dus als jullie nou wat eerder je bed in duiken, dan val je misschien niet meteen in slaap als je gaat liggen en kunnen jullie samen nog wat quality time doorbrengen en werken aan deze tips voor je seksleven.

3. Geen kinderen in het grote bed

Een peuter die bij je in bed kruipt. Of je achtjarige die het nog steeds fijn vindt om in te slapen in het grote bed. Zorg ervoor dat je je kinderen leert dat ze dat alleen doen als er echt wat is. Want niets is zo funest voor je seksleven als een snurkend kind in bed.

4. Slaapkamerdeur op slot

Ben je bang dat er toch straks een kind naast je bed staat, net als jullie druk bezig zijn met standjes 417 of 24 en dat je kind dan de rest van z’n leven een sekstrauma heeft? Er is een simpele oplossing voor die angst en dat is een slot op je slaapkamerdeur. Jouw MOM oren horen heus wel als er wat aan de hand is, of als er een kind aan de deur staat te sjorren.

5. Plan seks

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is geen slecht idee om een seks dat met je partner in de agenda te zetten. Zo kun je er beiden naar toe leven en je op voorbereiden door bijvoorbeeld nog wat energie te bewaren. Je komt wat eerder in de juiste mindset.

Overigens is het zo met seks, dat hoe vaker je het doet, hoe eerder je in de stemming komt. Dus dan zullen die spontane vrijpartijen ook weer meer voorkomen.

6. Neem initiatief

Raak je man, vrouw, vriend of vriendin wat vaker aan. Streel door de haren, masseer de schouders en… kus wat vaker. Zo maak je sneller die hormonen aan waardoor je ook meer zin krijgt in seks.

7. Wees creatief

Is je seksleven echt wat ingedut en lukt het jullie niet meer om het op de rit te krijgen? Probeer dan eens wat anders. Een ander standje, een andere setting, seks speeltjes (*) of sexy lingerie. Misschien helpt het om elkaar weer te herontdekken?

8. Uit logeren

Er zijn twee opties. Of je gaat zelf uit logeren en laat opa en oma of een goede oppas komen, of je stuurt de kinderen uit logeren bij grootouders, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes. Vervolgens hoeven jullie nergens op te focussen, behalve op elkaar. Ga lekker uit eten, kook zelf thuis een heerlijk diner, trek een mooi pakkie aan en let’s get this party started..

Hier lees je meer artikelen met als thema liefde.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Beeld ‘stel liggend in bed samen’ Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

8 tips voor je seksleven als je kinderen hebt

 

Close
Read previous post:
vervelende online ervaring
Pubers | Een op de drie tieners heeft vervelende online ervaring

Een op drie tieners heeft vervelende online ervaring en heeft dus wel eens iets vervelend meegemaakt op het internet. Vandaag...

Close