Close
Deze troosthuisjes helpen rouwende kinderen verdriet een plek te geven

Deze troosthuisjes helpen rouwende kinderen verdriet een plek te geven

Het verdriet om een verlies van een dierbare is als volwassene al moeilijk. Kun je voorstellen hoe verschrikkelijk het is als je nog kind bent en het verlies misschien nog maar half begrijpt? Natascha Maks verzon hier iets op; deze troosthuisjes helpen rouwende kinderen verdriet een plek te geven. We vertellen je er meer over. 

troosthuisjes helpen rouwnede kinderen 2

Troosthuisjes helpen kinderen verdriet een plek te geven

Niet alleen volwassenen worden geconfronteerd met de dood. Ook kinderen zullen het verdriet om een broertje of zusje, een van de ouders, een opa of oma, tante of oom of misschien wel een vriendje, een plek moeten geven. Bovendien zal een kind ook moeten wennen aan een nieuwe situatie, die hij of zij misschien nog helemaal niet goed begrijpt. Hoe ga je als ouder hiermee om? Op wat voor manier kun je je kind helpen het gemis te verwerken? Natascha Maks bedacht daarom troosthuisjes; een huisje dat kinderen op een leuke manier helpt het verdriet een plek te geven.

troosthuisjes helpen rouwende kinderen roze
Wat is een troosthuisje?

Een troosthuisje is een huisje speciaal op maat gemaakt wordt en dat kan helpen kinderen spelenderwijs met hun verdriet om te gaan en het dus zo te verwerken. Het huisje is als het ware een eigen plekje, dat het kind kan gebruiken om te gedenken en herinneren. De houten huisjes zijn ingericht met miniatuur meubeltjes, decoratie en accessoires. Standaard komen de huisjes met een bijpassend mini taartje, drie mini cadeautjes en een mini vaasje met bloemen. De taart en cadeautjes kunnen bijvoorbeeld worden neergezet op de verjaardag van de dierbare die is overleden en het vaasje met bloemen op de sterfdag. Op de wand van het huisje zitten mini glow-in-the-dark sterren die ’s nachts licht geven, zodat het net lijkt alsof het sterretje weer even bij je is.

OOK INTERESSANT OM TE LEZEN >>> Wat is een Vondelingenkamer precies? En hoe werkt het?

Troosthuisje op maat

Omdat elke situatie anders is en wensen verschillen, is het onmogelijk de huisjes standaard te maken. Daarom heeft Natascha besloten elk huisje op de persoonlijke wensen, van het kind aan wie het huisje troost gaat bieden, af te stemmen. De huisjes, de inrichting, decoratie en accessoires kunnen precies zo worden gemaakt zoals jij of je kind het graat wil hebben. Zo kan je bijvoorbeeld een specifieke kamer laten maken zoals een slaapkamer, babykamer of woonkamer. De kleur en/of print van het behang mag je ook zelf kiezen. Je kan volledig al je wensen doorgeven omtrent een thema. Wil je een prinsessen-, superhelden-, dieren-, of sterren huisje? Dat kan. Wil je het troosthuisje echt persoonlijk maken? Dan kan er ook een eigen foto in het huisje worden verwerkt.

troosthuisjes helpen rouwende kinderen 3

Over Natascha Maks

Natascha verloor op 25-jarige leeftijd haar broer bij een auto-ongeluk. Natascha vertelt: “Van het een op het andere moment staat je leven compleet op z’n kop en moet je verder zonder je broer. Je moet zelf weer je weg zien te vinden in het leven, maar het gemis zal altijd blijven”. Als volwassene kun je over het verdriet praten, mooie herinneringen ophalen of misschien wel hulp zoeken. Voor kinderen ligt dat anders. Natascha: “Het idee dat er veel kinderen zijn die dit ook hebben meegemaakt en met hetzelfde verdriet moeten omgaan, dat gaat mij aan het hart”. Om kinderen hierbij te helpen heeft Natascha de website www.troosthuisjes.nl gelanceerd. Op deze website kun je een gepersonaliseerd huisje laten maken voor een kind. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je zo’n huisje voor jezelf wilt of het een volwassene cadeau wilt geven.

De prijzen van de troosthuisjes liggen tussen de € 70 en € 100. Dit is afhankelijk van het thema, hoeveel handwerk er nodig is om het huisje te maken en met welke meubeltjes het troosthuisje ingericht wordt. Op de website kun je de inspiratiepagina bekijken om ideeën op te doen of je kan contact opnemen met Natascha om de mogelijkheden te bespreken.

Wat vind je van het idee achter deze huisjes? Misschien heb je zelf als kind wel een dierbaar persoon verloren? Denk je dat een troosthuisje je troost had kunnen bieden of had kunnen helpen het verlies een plek te geven? Praat je mee op onze Facebookpagina

Close
Read previous post:
zez-uitkering ondernemers
ZEZ-uitkering, hoe zit het nu precies?

Ben je zelfstandig ondernemer en zwanger dan kan je de ZEZ-uitkering aanvragen. De Zelfstandige en Zwanger regeling is heel fijn...

Close