Close
‘Het huwelijksbootje’ | Over trouwen met je kinderen erbij

‘Het huwelijksbootje’ | Over trouwen met je kinderen erbij

Na de geboorte van zoon Ravi, had Simone – de vrouw van Karen S. – maar één grote wens. Karen S. besloot die wens in vervulling te laten komen en vroeg haar ten huwelijk. In dit artikel vertelt ze je over de voorbereidingen voor hun trouwen met kinderen erbij. In haar geval een dreumes.

Lees ook: ‘Relaxed met het gezin op vakantie? Dat doe je zo! (met handige tips van moeders)

trouwen met je kinderen erbij

Het huwelijksbootje | Trouwen met je kinderen erbij

Vijvers, giletjes en magneetjes
Na de geboorte van onze zoon Ravi, had Simone één grote wens; dezelfde achternaam als hij. Dit betekende dat ik twee opties had. Ik kon ervoor kiezen om haar ten huwelijk te vragen of we zouden een geregistreerd partnerschap aan kunnen gaan. Aangezien ik wist dat Simone heel graag ooit een trouwjurk aan wilde hebben, koos ik voor de eerste optie en vroeg ik haar vorig jaar op kerstavond ten huwelijk. Over het antwoord was geen twijfel mogelijk en dus konden we een bruiloft gaan plannen. Nu is het plannen van een bruiloft 1, maar het plannen van een bruiloft met kind 2.

Onze voorbereidingen begonnen dan ook op Google en wel onder de noemer: Trouwen met een dreumes. Het werd me snel duidelijk dat we niet de enige waren met een vraag hierover, want er kwamen meteen ruim 101.000 resultaten tevoorschijn. Als je de eerste pagina’s aanklikt zijn de bijbehorende foto’s echt geweldig; een bruidspaar dat wegloopt met de kinderen aan de hand, kinderen die kinderaktes tekenen en jongens met stropdasjes om en gilets aan. We smolten weg, maar wisten ook dat dit niet onze bruiloft zou zijn. Ravi zou dan nog helemaal niet kunnen lopen, de kinderakte zou hij eerder verscheuren dan tekenen en een stropdas of giletje zou hij nog geen vijf minuten schoonhouden. Moesten we de gekozen datum geen vier, vijf of misschien wel tien jaar opschuiven? Dan zou hij meer begrijpen en dan konden wij ook deze mooie foto’s hebben. Dat werd hem natuurlijk niet en dus begonnen we met onze voorbereidingen.

Stap 1: Kindvriendelijke droomlocatie

De locatie is misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken. Je ontvangt er je gasten, serveert er taart, proost er op je huwelijk, geeft er een diner of feest en misschien zeg je er zelfs wel ‘Ja!’. Het moet dus echt een droomlocatie zijn! Met een kind erbij moet de locatie niet alleen aan jullie wensen voldoen, maar moet hij ook voor kinderen geschikt zijn. Dit zorgt ervoor dat je als bruidspaar echt kan genieten van de dag en je niet steeds zorgen hoeft te maken over waar je kinderen uithangen. Denk hierbij aan vijvers, een doorgaande weg naast de ingang of een open keuken. Maar vergeet ook niet te checken of je een campingbedje kan plaatsen.
Wat je ook kan doen om een goed beeld te krijgen van een locatie. Is een afspraak maken en niet aangeven dat je je kind meeneemt. Dan zie je meteen hoe de eigenaar op kinderen reageert en hoe hij zijn locatie daarop aan kan en wil passen. Dit geeft je het meest natuurlijke beeld.

Stap 2: De outfit

Als jullie je jurk en pak gevonden hebben, is het tijd om je kinderen aan te kleden. Zorg ervoor dat jullie samen een geheel worden, door het jurkje, blouseje of de broek van je kind te matchen bij de kleur van de outfit van een van jullie. Dit zorgt voor een fantastisch plaatje.
Weinig kinderen zijn gemaakt om hele dagen in de stad door te brengen om tig verschillende outfits te passen. Bestel daarom de kleding voor je kinderen online. Schroom niet om alles in twee maten te laten leveren, omdat iets veel kleiner of groter uit kan vallen dan je verwacht had en je soms ook gewoon even twee maten wilt vergelijken. Ideale winkels zijn: H&M, Zara, Zalando, Wehkamp, Suits you well en ook op Bol.com kan je kinderkleding voor een bruiloft vinden.

Omdat kinderen, met name in het eerste levensjaar, hard groeien, kan je het beste wat langer wachten met het bestellen van hun kleding. Zo weet je zeker dat de kleren op de dag zelf niet veel te groot of al te klein zijn.
Bedenk als laatste dat je te maken hebt met kinderen en dat de kans dus heel groot is dat dat mooie witte overhemd na een half uur al niet meer wit is en dat die mooie pantalon na een uur al kapot gekropen knieën kan hebben. Een back-up outfit is daarom een must-have en voor een moeder helemaal niet erg om uit te zoeken!

Stap 3: De bloemen

Grote kans dat jullie ervoor kiezen om de bruid een bruidsboeket te geven en de partner een corsage te laten dragen. Sla je kinderen hierbij vooral niet over. Zij willen er graag bij horen en ze willen er net zo mooi uitzien als papa of mama. Bespreek daarom bij de bloemist dat er ook kinderen bij de bruiloft betrokken zijn en dat je hen graag ook laat stralen met mooie bloemen. Een bijpassende corsage voor een kind is zo gemaakt en wordt dan vaak net een maatje kleiner als die van de partner. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat hun corsage met een magneetje sluit en niet met een speldje. Wel zo veilig voor de kinderhandjes en de kleren. Voor meisjes bestaat ook de mogelijkheid om het bruidsboeketje in het klein te laten maken of te kiezen voor een polscorsage.

Doe vooral veel ideeën op Pinterest en andere sites op en neem je wensen mee naar de bloemist. Zij kunnen vast en zeker van al jullie ideeën jullie droomboeket en corsage samenstellen.

Stap 4: De fotograaf

Sommige kinderen beginnen al te lachen als ze iemand met een fotocamera zien, maar dit geldt zeker niet voor alle kinderen. En het laatste dat je wilt zien als je straks door je fotoalbum bladert is op alle foto’s een stralend bruidspaar met een huilend of krijsend bruidskindje ernaast.

Om dit te voorkomen kan je van te voren de fotograaf al eens uitnodigen. Zo leert je kindje hem al een beetje kennen en staat er straks niet een wildvreemde voor zijn/haar gezicht. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om van te voren een fotoshoot te doen. Bijvoorbeeld als aankondiging van jullie bruiloft of je geeft een gezinsfotoshoot cadeau voor de verjaardag van je partner. Zo krijg je al een beeld van hoe je kinderen reageren op een fotograaf en fotoshoot.

Verder is het altijd verstandig om iemand mee te nemen als jullie foto’s gaan maken. Denk hierbij aan opa, oma of een favoriete oom of tante. Zij breken het ijs tijdens de fotoshoot en kunnen jullie kinderen aan het lachen maken of juist afleiden van de camera.

Stap 5: De taak

Betrek je kinderen al bij de voorbereidingen van de bruiloft. Het is voor hun net zo’n bijzondere dag als voor jullie en zij kijken hier vaak net zo naar uit. Geef ze daarom een duidelijke taak die bij hen past. Denk hierbij aan het strooien van bloemetjes als jullie naar voren lopen, het zitten bij het gastenboek, het uitdelen van de bedankjes of het maken en mee ophangen van de versiering op de locatie. Alles is mogelijk en geloof maar dat ze harder dan ooit hun best doen om er iets onvergetelijks van te maken!

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je voor een bruiloft moet regelen, maar met deze 5 stappen in je achterhoofd wordt het vast en zeker een hele mooie dag waarop jullie niet alleen als bruidspaar stralen, maar ook als gezin!

⇒ Volg je ons al op Facebook en/of Instagram?

Hier lees je meer van en over Karen S.
En hier lees je meer lifestyle artikelen.

* Uitgelichte foto Maria Burmistrova via Shutterstock.

Close
Read previous post:
badderen met je baby
Feiten en fabels over badderen met je kleintje

Badderen met je baby? Esther heeft twee natuurlijke verzorgingslijnen waaronder een voor kinderen. Het viel haar op dat er veel...

Close