Close
Prentenboek | ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ van Rachel Bright

Prentenboek | ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ van Rachel Bright

Daphne is o.a. MOMmag.’s kinderboeken recensent. Vandaag laat ze je een prachtig prentenboek zien: ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ van Rachel Bright. Een boek dat helemaal bij dit seizoen past, omdat het zich afspeelt in de herfst.

twee vechtende eekhoorntjes

Twee vechtende eekhoorntjes van Rachel Bright

We kunnen er niet meer onderuit het is herfst. Dat betekent schoenen in ruilen voor regenlaarzen, jassen aan, bladeren zoeken en veel meer binnen zijn dan in die mooie zonnige zomer. 

De tijd van snotneuzen, wind door je haren en meer regen dan je lief is. Kortom de perfecte tijd om lekker met een boek op de bank te kruipen. Of een tent te bouwen en daar een stapel mee naar toe te nemen.

twee vechtende eekhoortjes preview 1

Voor Eduard, de hoofdpersoon uit ‘Twee vechtende eekhoorntjes’, komt de herfst een beetje te vroeg. Hij is zó druk aan het spelen en feesten geweest tijdens de zomer dat er nog helemaal geen wintervoorraad nootjes in zijn kast ligt! Gelukkig ziet hij een heerlijke dennenappel liggen, de allerlaatste in het hele bos. Maar Eduard is niet de enige die deze dennenappel graag wil hebben…

Lees ook: ‘Een kerstboom en kleine kinderen? Zo houd je het veilig!

twee vechtende eekhoorntjes preview 2

‘Twee vechtende eekhoorntjes’ is een prachtig geïllustreerd prentenboek (officieel voor kindjes vanaf drie jaar). De illustraties van Jim Field zijn stuk voor stuk kleine schilderijtjes. Prachtig van kleur en veel op te zien. Door verschillende perspectieven te gebruiken word je bijna als in een film het verhaal ingetrokken. Voor het hele gezin een lust voor het oog!

Je raakt niet snel uit gekeken op dit boek. Fijn want het zit hem bij een peuter nog wel eens in de kracht van de herhaling. Best prettig dus een boek te kiezen dat je minstens tien keer kan lezen zonder dat het vervelend wordt.

twee vechtende eekhoorntjes peuter

Het verhaal van Rachel Bright is op rijm geschreven en leest daardoor lekker soepel (want rijm is fijn) terwijl het ook nog eens mooi klinkt wanneer je het je kind voorleest. Pluspunt!

Het is een grappig verhaal met een prima peuter-moraal; samen delen is veel gezelliger dan ruzie maken. Dat prima-peuter-moraal ligt er dan ook weer niet zó dik bovenop waardoor het ook gewoon een fijn en grappig verhaal blijft. Maar wanneer je kindjes net iets te dicht op elkaars lip zitten in die zelf gebouwde tent, kan je dus wel mooi de link leggen naar deze grappige eekhoorntjes.

Een heel fijn boek om dit nieuwe voorlees seizoen mee te openen en de herfst mee in te luiden!

Twee vechtende eekhoorntjes van Rachel Bright is hier te koop en kost €14,99.

⇒ Lijkt het boek ‘Twee vechtende eekhoorntjes’ jou wat of ken je het al? Wat is het favoriete kinderboek bij jullie thuis? Praat je mee onder de Facebook of Instagram post?

Hier lees je meer van en over Daphne.
En hier lees je meer artikelen over kinderboeken.

* Foto’s © Daphne Meijer.
Dit artikel bevat een affiliate link.

Close
Read previous post:
glitter dots
Glitter Dots | Knutselen met glitters zonder geknoei en gedoe

Glitter Dots zijn kleine kneedbare lijmbolletjes met glitters die met elkaar gemixt worden. Het mooie is dat je je geen...

Close