Close
Trend alert | De verschillende geboorteborden

Trend alert | De verschillende geboorteborden

Lisa-Indira – styliste en hoogzwanger van haar eerste kindje – gaat voor MOMmag. onder andere op zoek naar trends. Vandaag analyseert ze een trend voor je op het gebied van geboorte aankondigen, namelijk de verschillende geboorteborden. Wat is er allemaal en wat is er nieuw?

Lees ook: ‘Onderzoek | Nederlandse ouders de meest relaxte ouders van Europa

verschillende geboorteborden

De verschillende geboorteborden

Nu dat ik aan het einde ben aan het komen van mijn eigen zwangerschap ben ik me gaan verdiepen in trends die te maken hebben met het mama zijn, geboorte en kindjes.

Zo zie je om de zoveel tijd de trends veranderen. Jaren geleden was een geboortebord gewoon simpel een geboortebord in de tuin of tegen het huis aan.
Let maar eens op als je door je stad of dorp loopt, je komt allerlei creatieve dingen tegen.

Trends

Dit zijn de trends die mij de laatste jaren zijn opgevallen:
De ‘gewone’ geboorteborden, de illustratie met de naam van de kleine eronder. Maar ook heel veel geboortevlaggetjes, geboorteramen en geboortepalen.

Deze geboortepalen herken je wel van je vakanties in het buitenland waar er een paal staat met daarop borden hoever je nog van verschillende steden of plekken af bent.
Dit leuke idee van houten planken met de bijvoorbeeld welkom en de naam van je baby – meestal geplaatst in een bloempot – zie je veel de laatste jaren.

Geboorteramen zijn natuurlijk super handig. Vooral voor mensen die, zoals ik, in een bovenwoning wonen en dus niet echt de mogelijkheid hebben tot een bord voor op de stoep.
Leuk getekende afbeeldingen met mooi geïllustreerde letters die de naam van je pasgeborenen vormen. Super creatief en leuk om zelf te doen.

Ook een goede optie voor de mensen die geen voortuin hebben zijn de geboortevlaggen. Op elk vlaggetje een letter van de baby’s naam en eventueel nog geboortegewicht, datum en lengte. Alhoewel dat laatste bijna niet meer gedaan wordt en we vooral alleen nog maar de naam bekend maken.
Deze vlaggetjes kan je aan je huis hangen, achter het raam of gezellig in je voortuin.
Meestal gemaakt van stof zie je toch ook dat de ouders het laten printen op gewone vlaggetjes.

Wat ook ontzettend leuk is, zijn de makelaarsborden. Het makelaarsbord waar normaal gesproken te huur of te koop op staat word nu omgetoverd tot een geboortebord.
Deze kan je leuk in je tuin zetten of de versie pakken die je aan de buitenkant van je raam plakt.

Welke keuze je ook maakt, maak er een feestje van en vergeet geen foto te maken van je creaties voor in het fotoalbum van je kleine. Ik kijk nog altijd graag naar mijn eigen geboortebord.

Webwinkels waar je verschillende geboorteborden kunt bestellen:
Fotofabriek
Hippe Geboorteborden
Studio Jitske
Geboortebord Online

⇒ Hebben jullie een van deze geboorteborden gebruikt bij de aankondiging van je kindje(s). Van de verschillende geboorteborden, welke vind je dan het leukst? Praat je mee via Facebook en Instagram?

Hier lees je meer van en over Lisa-Indira.
En hier lees je meer huis & interieur artikelen.

Close
Read previous post:
Sinterklaas anekdotes
Sinterklaas anekdotes | De meest grappige, lieve en leuke verhalen van ouders & kinderen!

In veel steden en dorpen komt hij morgen aan: Sint Nicolaas. Om alvast lekker in de stemming te komen, verzamelden...

Close