Close
‘Ik visualiseer me het ongeluk’ | Column over onvervulde kinderwens

‘Ik visualiseer me het ongeluk’ | Column over onvervulde kinderwens

Elle houdt op MOMmag. een column bij over haar onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidstraject en alles wat daarom heen een rol speelt in haar leven. Vandaag vertelt ze in ‘Ik visualiseer me het ongeluk’ over haar meditatiesessies van een vruchtbaarheidsgoeroe.

Lees ook: ‘Dossier kinderwens | Esmee: Mijn ervaring met PCOS

ik visualiseer me het ongeluk

‘Ik visualiseer me het ongeluk’

Tijdens mijn zoektocht naar wat ondersteuning tijdens mijn vruchtbaarheidstraject, stuitte ik op een of andere vruchtbaarheidsgoeroe waarvan je meditatiesessies voor tijdens een iui of ivf kon kopen. Dat leek me wel wat en ik pakte meteen mijn creditcard om af te rekenen.

Een van de tips die ze gaf, was om goed te visualiseren wat je doel is. Dat mijn doel een baby is, heeft geen verdere uitleg nodig. Mensen kopen nou eenmaal niet die sessies voor tijdens een iui of ivf omdat hun doel een nieuwe motor, wereldreis of die ene baan als mode ontwerpster is. Dat je je doelen goed moet visualiseren, is ook al zo’n tip die zo oud is als de weg naar Rome.

Ik perste mijn ogen dicht en visualiseerde hoe mijn follikels groter werden

‘Visualiseer je dat de hormonen goed hun werk doen en voel de follikels groeien.’
Ik perste mijn ogen dicht en probeerde me voor te stellen hoe de follikels groter werden. Maar natuurlijk moest ik dat ook weer overdrijven, want zo ben ik en zo fantaseerde ik joekels van follikels. Stiekem grinnikte ik daar een beetje om.
Mijn vriend vroeg later nog waar ik zo om had moeten grinniken.

‘Visualiseer je dat de spermacellen naar het ei zwemmen en dat het bevrucht wordt. Zie hoe dat gebeurt. De kleine zwemmertjes doen zo hun best. Moedig ze aan’.
“Nou hup dan maar”, zei ik tegen de zwemmers van mijn lief.
“Wat zeg je”, vroeg hij tijdens de inseminatie.
“Ik heb het tegen je sperma”, antwoordde ik.
De gynaecoloog, zuster en mijn vriend keken me aan alsof ik rijp was voor een gedwongen opname en zo voelde ik me ook een beetje.

Dat zou ik dit kind vast vaker gaan vertellen

‘Visualiseer je hoe de embryo nestelt in je baarmoeder.’
“Bijt je vast aan de baarmoederwand, embryo”, riep ik in mijn hoofd.
‘Visualiseer je hoe je embryo blijft zitten’.
“Zittenblijven”, vertelde ik mijn embryo. Waar ik wederom om moest lachen, want dat zou ik dit kind vast vaker gaan vertellen.

‘Visualiseer je hoe de embryo van de cellen delen.’
‘Beeld je een positieve zwangerschapstest in. Het wordt een positieve test.’
‘Visualiseer je de bevalling.’
‘Denk aan de baby in je armen.’

Dat woordje ‘niet’ had ik er echt niet bij gevisualiseerd

Ik visualiseerde me het ongeluk. Maar op de dag dat ik mocht testen, stond ik toch weer met een negatieve uitslag in mijn handen. Dat woordje ‘niet’ voor ‘niet zwanger’ had ik er echt niet bij gevisualiseerd.

“En nu”, vroeg mijn vriend.
“Niet genoeg gevisualiseerd”, antwoordde ik terwijl ik visualiseerde dat ik een slagroomtaart in het gezicht van de vruchtbaarheidsgoeroe duwde.

De pogingen die erop volgde, probeerde ik het nog een paar keer met de meditatie / visualisatie technieken. Misschien had ik beter als doel toch die wereldreis kunnen visualiseren, want de baby bleef tot nu toe uit. Nog steeds visualiseer ik een gezin met kind. Een lachend kindje voor bij mij op de fiets in het kinderzitje. Zandkastelen bouwen op het strand. Pannenkoeken bakken op zaterdagavond en met z’n allen knuffelend in bed op zondagochtend.

Ik visualiseer me het ongeluk.
Hoewel ik het me het echt niet wil realiseren noch visualiseren, visualiseer ik me inmiddels ook hét ongeluk van een zwangerschap die er misschien wel nooit gaat komen.

⇒ Heb je een vraag en/of opmerking over deze column van Elle? Praat gerust mee onder de Facebook of Instagram post!

Hier lees je meer van en over Elle.
Hier lees je meer artikelen en columns met als onderwerp kinderwens.

Uitgelichte afbeelding ‘meditating woman’ via Shutterstock

Wil je deze column bewaren op Pinterest? Dan kun je deze afbeelding pinnen:

ik visualiseer me het ongeluk Pinterest

 

Close
Read previous post:
met kinderen naar Mexico
7 redenen om met kinderen naar Mexico te gaan

Reizen met kinderen. Patricia deed het meerdere keren en deelt in dit artikel enthousiast 7 redenen om met kinderen naar...

Close