Close
Vtech DigiArt | Kleuren met lichtjes op dit digitale tekenbord

Vtech DigiArt | Kleuren met lichtjes op dit digitale tekenbord

VTech DigiArt is een digitaal tekenbord dat kinderen laat kennismaken met tekenen, kleuren, vormen, figuren en nog veel meer. Je kind leert kleuren met lichtjes en geluidjes. Wij vertellen je er meer over en we hebben leuk nieuws! Je kunt zo’n bord winnen voor je kind! 

Lees ook: ‘Zo houd je de speelgoedgekte onder controle’

vtech digiart verpakking

VTech DigiArt digitaal tekenbord

VTech DigiArt zorgt voor creatief en interactief speelplezier. Kinderen leren stap voor stap vormen, voorwerpen en dieren tekenen door de lichtjes en instructies te volgen. Het digitale tekenbord bestaat uit het bord zelf, 50 magische kleurplaten, 10 witte vellen, zes waskrijtjes, een sjabloon en batterijen. Daarmee kan je kindje aan de slag. We vertellen je hoe het werkt, wat onze peuter ervan vindt en wat ons eigen oordeel is.

VTech DigiArt kleurplaat

Hoe werkt het?

Je plaatst één van de 50 kleurplaten, die je bij het tekenbord krijgt, in het bord en deze wordt herkend door het toverbord. Vervolgens kan je kind de kleurinstructies opvolgen en zo een prachtige tekening maken. Maar het kan ook zijn of haar fantasie op de loop laten.

De kleine kindjes kunnen vormen leren tekenen. Je kan er ook een blanco kleurplaat op het bord leggen en zo leren hoe je vormen, voorwerpen of dieren tekent. Er zijn verschillende keuze menu’s waaruit je kind uit kan kiezen. Binnen de menu’s kan het met de pijltjestoets een tekening selecteren. Er zijn meer dan 70 verschillende opties, dus het zal zich niet snel hoeven te vervelen! Eventueel kun je op de website van VTech nog extra kleurplaten downloaden.

VTech DigiArt opbergen

Je kan het bord ook zonder kleurplaat gebruiken. Dan heb je speciale whiteboard viltstiften nodig die je kunt uitvegen. Die zitten er alleen niet bij en zal je los moeten kopen.

Tijdens het tekenen hoort je kindje een vrolijk muziekje en ook de verschillende vormen, dieren en voorwerpen worden door middel van een gezellig stemmetje aangeduid.

Is je kindje klaar met kleuren? Dan kunnen de kleurplaten en krijtjes aan de achterkant opgeborgen worden. Daar bevindt zich ook nog een sjabloon met leuke vormen.

VTech Digiart Kleurbord

Onze ervaring met het VTech DigiArt tekenbord

Allereerst.. de peuter vindt kleuren heel erg leuk om te doen. Dus kleuren met muziekjes, lichtjes en stemmetjes is natuurlijk helemaal geweldig. Maar.. de bijna twee-en-een-half jarige begint eigenlijk net te ontdekken wat vormen en kleuren zijn. Stiekem vind hij dat nog best moeilijk. Laten we vooral niet over binnen de lijntjes kleuren beginnen, want dat kan hij echt nog niet. Toch stimuleert dit bord hem wel daarmee te beginnen. En het leert hem (onbewust) kleuren en vormen wat erg leuk is om te zien.

Het bord vertelt hem bij vormen door middel van de lichtjes hoe hij een streep of lijn moet trekken. Bij de inkleur tekeningen zegt het bord welke kleur gebruikt moet worden en wijzen de lichtjes aan waar de kleur gebruikt kan worden. Dat is grappig om te zien. Vooral ook omdat de peuter daar ook echt wat van opstak.

VTech DigiArt vorm

Dus na verloop van tijd begon hij steeds beter vormen te trekken en lijkt het er zelfs op of hij de juiste kleuren nu (soms) weet te gaan gebruiken. Overigens lijkt het er ook op alsof hij hier geconcentreerder mee speelt dan met een normaal kleurboek. Hij is er langer zoet mee.

Nou moeten we wel een kleine kanttekening vertellen: Het digitale tekenbord is namelijk eigenlijk bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar oud en dat is ons wonderkind nog niet 😉 Desondanks is het ook voor de iets kleinere kinderen dus erg leerzaam en vermakend speelgoed! Wij denken dan ook dat veel andere kinderen zich hier ook goed mee zouden kunnen vermaken. Online lazen we zelfs dat er kinderen zijn die eigenlijk niet zo van kleuren houden, maar door dit interactieve bord toch gestimuleerd worden te gaan tekenen.

Dat is goed nieuws, want kleuren en tekenen is belangrijk voor de fijne motoriek, coördinatie en fantasie van kinderen.
Wat ook erg handig is, is dat het bord zo’n formaat heeft, dat je het makkelijk meeneemt in de auto, op reis, op bezoek of naar het restaurant. Ideaal voor onderweg!

Het VTech DigiArt Tekenbord kost tussen de €25,- en €35,- (afhankelijk van de winkel) en is o.a. hier te koop (*).

VTech DigiArt interactief kleurbord

[GESLOTEN ] Winactie VTech DigiArt digitaal tekenbord 

Je kon het vast wel lezen in deze review van het VTech DigiArt tekenbord: Wij zijn erg enthousiast over dit leuke speelgoed. Denk jij dat je kind dit ook leuk zal vinden? Dan kun je meedoen aan onze winactie. Wij mogen namelijk in samenwerking met VTech een van deze fantastische borden weggeven. Met Sinterklaas en Kerst in aantocht, zal zo’n prijs vast wel goed van pas komen?

We vertellen je wat je moet doen om kans te maken:

  • Laat in een reactie op de bijbehorende post op onze Facebookpagina weten dat je meedoet aan de winactie. Vertel hoe oud je kind is en waarom je het voor hem of haar wilt winnen.
  • Je volgt zowel de Facebookpagina van VTech als die van MOMmag..
  • Wij waarderen het als je het bijbehorende Facebookbericht ook wilt liken en eventueel wilt delen.

That’s all!

Liefs,
Karen & Desirée

Meedoen met deze winactie kan tot en met woensdag 21 november 2018, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht. Let op: Wij vinden het heel erg leuk om winacties te organiseren voor onze trouwe volgers, maar om alles goed en eerlijk te kunnen monitoren kan je wel enkel mee doen met een privé Facebook-account. Winactie-accounts zonder persoonlijke interactie worden uitgesloten van deelname. Bovendien kun je maar een keer meedoen. Je kunt wel aan verschillende winacties tegelijkertijd meedoen :D.

Lees hier onze complete voorwaarden voor winacties en give-aways

Close
Read previous post:
populairste babynamen van 2019
Trend alert | Dit lijken de populairste babynamen van 2019 te worden!

Het einde van het jaar komt in zicht en dus beginnen de eerste lijstjes al weer te verschijnen. De webwinkel...

Close