Close
10 redenen waarom een bakfiets een geweldige aankoop is

10 redenen waarom een bakfiets een geweldige aankoop is

Twijfel je over een bakfiets? Karen rijdt er zelf al 3 jaar op en geeft je 10 redenen waarom een bakfiets een geweldige aankoop is. Ook vertelt ze waarom het voor haar persoonlijk een goede aanschaf was waar ze nog bijna dagelijks blij mee is en van kan genieten.

Lees ook: ‘Stokke Clikk kinderstoel | Een musthave voor je kindje

waarom een bakfiets

10 redenen waarom een bakfiets een geweldige aankoop is

Bakfietsmoeder, het schijnt nog al een dingetje te zijn. Maar hé… ik ben er een en ik ben er trots op. Want wat heb ik een plezier aan dat ding. Drie jaar geleden ging ik voor de bijl en ik heb nog geen moment spijt gehad van die aankoop. Twijfel je of een bakfiets is voor jou kan zijn? Ik vertel je waarom je nu (of morgen) een proefrit moet gaan maken.

1. Veel ruimte

Boodschappen, planten van het tuincentrum, je strandtas, tentje, strandmat, koeltas, picknickkleed, alles neem je erin mee. De hond kan mee en als je kind vriendjes mee naar huis wilt nemen, dan kunnen die ook gewoon in je bak.

2. Veiligheid

Een bakfiets geeft je over het algemeen een veiliger gevoel dan een gewone fiets. Zeker als je kinderen meeneemt. Je staat toch stabieler en bent minder kwetsbaarder. Daarnaast ben je ook beter zichtbaar wat ook veiliger is.

3. Alternatief voor een auto

Als je niet te veel lange afstanden moet rijden, is een bakfiets een prima alternatief voor een auto. Sinds ik een bakfiets heb, gebruik ik mijn auto bijna niet meer voor kleine ritjes (tenzij het stortregent). Op de lange termijn scheelt een bakfiets je behoorlijk wat geld aan benzine en onderhoud. Zeker als je de auto ervoor de deur uitdoet.

4. Beter voor het milieu

Op het vorige punt aanhakend: Een bakfiets is natuurlijk beter voor het milieu dan een auto. Dat is een gewone fiets ook, maar omdat je in een bakfiets meer kan meenemen, zul je ‘m ook echt vaker gebruiken in plaats van de auto dan een gewone fiets.

5. Kinderen vinden het leuk

De meeste kinderen vinden zo’n bakfiets ook leuker dan een autoritje of een ritje op een gewone fiets. Het heeft iets gezelligs. Mijn peuter is echt teleurgesteld als we met de auto gaan. De bakfiets is voor hem een soort van boot waarin hij alles goed kan zien, tegen iedereen kan aanpraten en naar mensen kan zwaaien.

6. Eerder gebruiken

Een baby mag pas in een fietsstoeltje mee als het kan zitten. In een bakfiets kun je bij wijze van spreken je kind al meenemen als het net geboren is. In veel modellen kun je op een veilige manier een maxicosi vervoeren.

7. Voelt vrijer voor kinderen

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar veel kinderen vinden het lekkerder zitten in een bakfiets omdat ze voor hun gevoel ook vrijer zitten. Ze hebben toch iets meer bewegingsvrijheid. Mijn peuter zit wel in het gordeltje in de bakfiets, maar kan er wat meer in bewegen dan op een gewone fiets.

8. Warmer en droger

In een bakfiets vervoer je je kinderen warmer en droger dan op een gewone fiets. Ja helaas pindakaas geldt dat niet voor de chauffeur. Veel bakfietsmodellen hebben tentjes die je op regenachtige dagen en/of in herfst en winter op de fiets kan zetten zodat je kind in ieder geval droog blijft, tegen de wind beschermd wordt en net wat warmer zit.

9. Ideaal voor grotere gezinnen

Je had al kunnen lezen dat je ook vriendjes mee kunt nemen. Datzelfde geldt voor je eigen kinderen. Heb je meer dan twee kinderen? Voor gewone fietsen heb je speciale zitjes zodat je achterop nog twee kinderen kunt zetten, maar op een bakfiets zit je met drie kinderen wel echt wat fijner. Natuurlijk helemaal als je vier kinderen hebt.

10. Fijn voor kleine mensen

Zelf ben ik nog al klein van stuk. Met een gewone fiets met kinderzitje voorop fietsen vond ik lastig. Op een normaal model was het moeilijk opstappen. En met een kleiner model zat het zitje me in de weg, dus was het voor mij een logische stap om een bakfiets te nemen. Ik voelde me daar ook meteen veel veiliger bij

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer lifestyle artikelen.
En hier lees je meer van en over Karen.

Beeld  © Karen Gregory

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

10 redenen waarom een bakfiets een geweldige aankoop is pinterest

 

Close
Read previous post:
youtube kijktip
Youtube kijktip | Julie Nolke: ‘De pandemie uitleggen aan je vroegere zelf’

Wat als je deze pandemie kon uitleggen aan je vroegere zelf? We hebben een leuke Youtube kijktip voor je waarin...

Close