Close
Waarom slaapt een baby met zijn armen omhoog?

Waarom slaapt een baby met zijn armen omhoog?

Heb je je ooit afgevraagd waarom een baby slaapt met zijn armen omhoog? Het is voor de meeste baby’s echt zo’n typische slaaphouding. Maar ligt dat wel lekker? En wat betekent het precies? Wij gingen op zoek naar het antwoord. Waarom slaapt een baby met zijn armen omhoog?

Lees ook: ‘Onderzoek | Dit doet schermtijd met het brein van je kind

baby slaapt met armen omhoog

Waarom slaapt een baby met zijn armen omhoog?

Laten we je het antwoord maar meteen vertellen. Het is niets om je zorgen over te maken. En het betekent juist iets positiefs. Een baby die met zijn armen omhoog slaapt, is heerlijk ontspannen. In vaktermen wordt het de ‘hoera houding’ genoemd en het wil zeggen dat je baby zich volledig aan je overgeeft en lekker in zijn vel zit.

Daarnaast is het, als je kindje op zijn rug ligt, een veilige houding. Er wordt geadviseerd je kindje op zijn rug te laten slapen, omdat deze houding de kans op wiegendood verkleint en je baby zo minder snel kan omruilen naar de buik. Zeker pasgeboren baby’s kunnen dat nog niet.

Baby’s die wel al zelf kunnen omdraaien en oudere kinderen slapen vaak op hun buik. Sommige kinderen nemen dan een bijzondere houding in en liggen met hun knietjes iets onder de buik en hun billen in de lucht. Ook dat is niet alarmerend. Kinderen vinden deze houding fijn omdat ze zo ook in de baarmoeder lagen. Ze liggen graag in deze specifieke foetushouding, omdat hen dat het geborgen gevoel van de baarmoeder geeft.

Pasgeboren baby’s liggen zelf ook vaak liever op de buik, maar kunnen zichzelf nog niet in deze positie krijgen.

⇒ Volg je ons al op Facebook of Instagram? Daar kun je meepraten over verschillende onderwerpen. Bovendien delen we daar nog meer tips, foto’s en leuke winacties.

Hier lees je meer artikelen over baby & kind.

* Bron artikel NRC.

Close
Read previous post:
kunstwerken van mijn peuter
Column | De kunstwerken van mijn peuter

Karen's peuter is ontzettend productief. Op een gemiddelde ochtend op de peuterspeelzaal maakt hij zo'n 5 tekeningen of plaksels. Niet...

Close