Close
Ka’s column | ‘Wil je met me trouwen?’

Ka’s column | ‘Wil je met me trouwen?’

De peuter van Karen is een romanticus en dol op sprookjes. Prinsen en prinsessen die gaan trouwen, hij kan er geen genoeg van krijgen. Zelf wil hij ook graag trouwen.. met Micky. Hij deed haar een huwelijksaanzoek. Hoe dat afliep, lees je in deze column ‘Wil je met me trouwen?’

Lees ook: Ka’s column | ‘Fantoom hoofdluis’

wil je met me trouwen

De peuter is al een tijdje enorm geïnteresseerd in sprookjes. Hij vindt ze reuze spannend met al die heksen, pratende dieren, kinderen die het gevaar trotseren, onvervulde kinderwensen (dat valt mij dan weer op) en prinsen en prinsessen. Bij elk oud vrouwtje dat passeert op straat vraagt hij nu net zodat de hele straat het kan horen: “Is dat een heks?”
Ja, echt geweldig die sprookjesfascinatie.

En ze leefden nog lang en gelukkig..

Behalve het beledigen van oudere dames, hebben de sprookjes ook de romanticus in hem alvast ontwaakt, want ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ is tegenwoordig een van zijn favoriete zinnen. Naast ‘wil je met me trouwen?’ Want dat lijkt hem wel wat. Dat trouwen. Hij weet ook al met wie hij dat wil gaan doen en ik moet je zeggen dat ik best blij met die keuze ben. Mijn kind heeft smaak.

Robin wil namelijk met Micky trouwen. Micky is een jaar ouder en zat eerst bij hem op de peuterspeelzaal, maar is inmiddels naar de buren – de kleutergroep op de basisschool – verhuisd. Het is een te schattig meisje met felblauwe ogen en blond haar en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Ze is grappig, eigenwijs, leuk en slim en ze is eigenlijk gewoon net Robin maar dan in meisjesvorm. Daarnaast is ze zo ongeveer het enige kind waarbij Robin wat timide wordt. Normaal heeft hij zijn woordje en grapje wel klaar. Bij Micky hangt hij ademloos aan haar lippen en volgt hij geduldig haar bevelen op.

Zoals het een echte puppy liefde betaamt.

De peuter was al diep van haar onder de indruk, maar sinds ze twee weken geleden samen een fotoshoot deden, raakt hij niet over haar uitgepraat. “Micky dit, Micky dat.” En..: “Ik ga met Micky trouwen.”

Ik weet niet of Micky dat ook wil..

Dus toen wij van de week samen over het schoolplein liepen en Micky zagen die in de verte aan het spelen was en Robin me vroeg of hij met Micky mocht trouwen, antwoordde ik: “Dat moet je haar dan zelf maar vragen. Ik weet niet of Micky dat ook wil.” Ik probeer mijn zoon natuurlijk wel op te voeden tot een man die vrouwen met respect en gelijkwaardigheid behandelt, dat begrijp je.

De peuter liet er geen gras over groeien en liep meteen naar de kleuter.
“Micky…”, vroeg hij met een zacht stemmetje.
De kleuter draaide zich om en zei: “Hoi Robin”.
Reuze assertief vervolgde die: “Wil je met me trouwen…?”
Even leek Micky van haar stuk gebracht. Ze keek naar beneden, dacht een paar seconden na en antwoordde toen: “Ik ga eigenlijk al met mijn papa trouwen.”
“Okay”, zei Robin.

En dat was dat. Dacht ik. Want toen we 5 minuten later op de fiets terug naar huis zaten, zei de peuter met een zucht: “Ik ga morgen wel met Micky trouwen.”

Mijn zoon is een romanticus.
Of een stalker. Dat kan ook. Ik hoop op het eerste.

De foto boven dit artikel zijn Micky en Robin tijdens hun eerste date een week 4 geleden. Toen ze samen een aardbeientaartje gingen uitkiezen en het er al snel over eens waren welk taartje het lekkerste zou gaan smaken.

***

⇒ Heeft / had jouw kind ook zo’n kalverliefde? Praat je mee onder de Facebook of Instagram post ?

Hier lees je nog meer columns.

Close
Read previous post:
esmee van goinga
Even kennismaken met.. Esmee van Goinga

We zijn er bijna hoor.. qua introductie van onze redactie leden. Esmee van Goinga is het 14e redactielid waar we...

Close