Close
Winactie | Online zwangerschaps- of mamaretraite van Wombfulness

Winactie | Online zwangerschaps- of mamaretraite van Wombfulness

Marjolein Vos verzorgt met Wombfulness (online) zwangerschapsretraites en mamaretraites. Wombfulness creëert een veilige, huiselijke sfeer waarin je als zwangere of moeder een paar dagen lang op adem kan komen. In dit artikel vertelt ze er meer over en wij mogen een lezer blij maken en een retraite weggeven!

Lees ook: ‘Must read | 12 maanden zwanger

wombfulness

Marjolein Vos

“Op mijn vierentwintigste riep ik dat ik geen kinderen wilde, althans niet voor mijn dertigste. Ik wilde nog reizen, dansen, schilderen, studeren, de wereld ontdekken, mijzelf ontdekken… Echter het leven bleek andere plannen met mij te hebben. Een half jaar na mijn statement raakte ik onverwacht zwanger en negen maanden later kreeg ik op mijn zesentwintigste verjaardag mijn eerste dochter. En daar bleef het niet bij. Ruim vier jaar later had ik vier dochters onder mijn vleugels!

wombfulness Marjolein VosDe plannen die het leven met mij had vond ik toch wel heel leuk. Of eigenlijk vond ik het fantastisch! Alles wat ik dacht te gaan ontdekken en zoeken buiten mij, groeide gewoon ín mij. Naast dat ik geboorte gaf aan al die dochters (en begin dit jaar nog een zoon als kers op de taart) werd ik zelf ook opnieuw geboren. Ik voelde me gegrond en stroomde over van liefde voor mijn kinderen.

Met het moederschap brak er een nieuw tijdperk aan: een periode van ultiem geven en zorgen voor. En het lijkt soms zo uitzichtloos! Door alle rondslingerende kleren, duplo en haarelastiekjes, door alle maaltijden die ik iedere dag weer mag bereiden en door alle slapeloze nachten, vergat ik soms wie ik ook alweer was. Want ik was toch ook nog gewoon een vrouw, een mens en niet alleen moeder?

Toen mijn vierde dochter acht maanden was, ben ik een vrouwentraining op Ibiza gaan doen. Mijn baby ging mee. Ook een vriendin, die zorgde voor mijn kleine telg wanneer ik aan de slag ging met mijzelf. Het deed me waanzinnig goed om deze ruimte voor mijzelf creëren en het heeft zaden geplant voor het werk dat ik nu doe. Een half naar na mijn ervaring op Ibiza ben ik plannen gaan uitwerken en uitvoeren om retraites te gaan organiseren voor zwangeren en moeder en kind.

wombfulness retraites

Wombfulness

Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder en heb ik al meer dan 100 vrouwen mogen verwelkomen bij mijn retraites. De afgelopen coronaperiode konden ze helaas niet doorgaan. Maar mijn passie om moeders te inspireren en handvatten aan te reiken om meer te ontspannen liet zich niet inperken. Mijn retraites ben ik online gaan vormgeven. Op dit moment is er een Online Zwangerschapsretraite (OZR) en een Online Mamaretraite (OMR). De OZR is bedoeld voor aanstaande moeders die op onderzoek willen gaan naar wie zij in essentie zijn en wat zij nodig hebben om geboorte te kunnen geven aan hun kindje. Thema’s als het jezelf waard vinden, je grenzen, geboorteplan maken, verbinding maken met jezelf en je baby, angst en overgave passeren gedurende zes weken de revue. Bewust heb ik gekozen voor zes weken, omdat het zo lang duurt om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren. Het ligt er dus maar net aan wat je intentie is om mee te doen en wat je na die zes weken wilt oogsten.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de OMR, deze is voor moeders die willen ontspannen, inspiratie op willen doen, tijd voor zichzelf vrij willen maken en die zich weer energie en opgewekt willen voelen. Al een aantal dankbare berichten heb ik mogen ontvangen van moeders die echt wat hebben gehad aan deze online retraite. Ze herkennen zich in de verhalen die ik deel en de meditaties en oefeningen die ik geef helpen om meer in het moment te zijn en beter voor jezelf te zorgen. En dat is waar ik het voor doe! Ik geloof er echt in dat het gezin stabiel en gezond kan groeien als mama – het fundament waar de rest op gebouwd wordt – lekker in haar vel zit.

Winactie online retraite Wombfulness

Wij zijn verheugd om te kunnen vertellen dat we in samenwerking met Wombfulness een Online Zwangerschapsretraite (OZR) of een Online Mamaretraite (OMR) ter waarde van €59,- mogen weggeven aan een van onze lezeressen. Hier lees je meer informatie over de verschillende retraites.

We vertellen je wat je moet doen om kans te maken:

– Laat in een reactie op de bijbehorende post op onze Facebookpagina en/of Instagram weten dat je meedoet aan de winactie en vertel ons welke retraite jouw voorkeur heeft en waarom je graag zou willen deelnemen.
– Je volgt zowel de Facebookpagina van Wombfulness als die van MOMmag. en/of je volgt ons op Instagram.
– Meedoen kan dus via Facebook en Instagram.
– Een andere MOM op deze waardevolle actie attent maken door een tag, mag natuurlijk ook. Graag zelfs!
– Lees voor de zekerheid ook onze winactie voorwaarden en ons winactie beleid.

Meedoen met deze winactie kan tot en met 30 juni 2020 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer sport en lifestyle artikelen.

Uitgelichte foto ‘yoga pregnant mom’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

wombfulness pinterest

Close
Read previous post:
kinderboeken met diversiteit
Bewust in onze boekenkast | kinderboeken met diversiteit

Kinderboeken met diversiteit zijn voor onze boekenrecensent Daphne erg belangrijk qua voorlichting voor haar meisjes. Kinderen zijn namelijk al jong...

Close