Close
De zwangerschapsshoot van.. Elise Joanne!

De zwangerschapsshoot van.. Elise Joanne!

Terug van weggeweest: De zwangerschapsshoot, met deze week de prachtige zwangerschapsshoot van Elise Joanne. Elke shoot vertelt een eigen verhaal en wellicht kun je zelf ook inspiratie opdoen, mocht je (ooit) een pregnancy shoot willen? De shoot van Elise is een afwisselende vrouwelijke shoot zonder poespas. Kijk zelf maar naar het resultaat!

de zwangerschapsshoot van elise 2

De zwangerschapsshoot van Elise Joanne

Wie ben je?
‘Ik ben Elise Joanne en ik woon samen met mijn man Boris, zoon Fos, dochter Hazel en poezenbeest Bobbi in Zwolle. Ik ben 27 jaar en fulltime blogger op de lifestyle en ‘mama’ website Elisejoanne.nl. Mijn wortels liggen in Zeeland, de studie trok mij naar het noorden en ik ben daar gebleven, Zwolle is mijn blijvende thuis geworden.’

Lees ook: ‘MOM talk met.. Elise Joanne‘ 

Van je hoeveelste kindje was je zwanger tijdens deze shoot?
‘Deze zwangerschapsshoot was van onze dochter, de tweede frummel. Bij Fos heb ik wel veel foto’s van mijzelf laten maken door manlief als herinnering maar niet professioneel. Deze keer twijfelde ik enorm of ik een shoot zou doen, niet omdat ik het niet wilde maar omdat ik bang was dat het resultaat mij niet aanstond. Ik vond mijn dikke buik wel mooi maar zeker niet alle andere facetten van mijzelf tijdens deze negen maanden (lees; onderkin). Martine benaderde mij en ik ben enorm blij dat ze dit heeft gedaan, zij heeft ervoor gezorgd dat ik mij goed voelde tijdens de shoot en terug kan kijken op een prachtig resultaat.’
de zwangerschapsshoot van elise 3
Waarom wilde je graag een zwangerschapsshoot?
‘Ik denk toch dat ik een shoot wilde omdat ik niet zeker weet of er nog een derde mag komen. Dat betekent dat dit de laatste zwangerschap is en ik er ook alles uit wilde halen (letterlijk, haha) wat er in zat. Hoe vaak krijg je nou de kans om met zo’n dikke bolle buik rond te paraderen? Mijn lichaam is haar huis geweest, een plek waar zij geborgen en veilig was, dat verdiende een vastlegging op de gevoelige plaat.’
Heb je zelf een thema of stijl voor de foto’s bedacht, of heeft de fotograaf je geholpen?
 ‘Martine vroeg een paar weken voor aanvang van de shoot of ik foto’s van Pinterest wilde opzoeken en aan wilde geven wat ik wel of niet mooi vond. Martine heeft zelf natuurlijk ook een bepaalde stijl dus de fotograaf in kwestie moet al wel grotendeels met je eigen wensen overeenkomen. Ik wilde vrouwelijk foto’s zonder heel veel poespas. Ik wilde een mooie moeder zien, niet moederlijk eruit zien. Een belangrijk verschil! Ik wilde mijzelf herkennen en daar hoefde ik geen tierelantijnen voor. Wat ik wel wilde was een foto met een mooie BH zodat mijn buik goed uitkwam, eentje met een negligé voor privé gebruik en eentje met een dramatische jurk voor de glamour. De foto’s zijn simpel maar doeltreffend, juist wat ik mooi vind. Sommige licht, andere donker. Die afwisseling vond ik ook een must!’
de zwangerschapsshoot van elise 4
Hoe vond je het om zo’n shoot te doen?
‘Martine heeft er mede voor gezorgd dat ik mij prettig voelde om gefotografeerd te worden. Gek genoeg zou je zeggen, als blogger en vlogger, dat ik het wel gewend ben om achter de camera te staan. Dat klopt, maar wel als ík degene ben die de camera ook meteen hanteert. Het is toch anders als er een aantal lampen op je – grotendeels – blote lijf wordt geplaatst en je er zo natuurlijk mogelijk uit moet zien. Dan heb je iemand nodig die je daarbij helpt en Martine is die persoon.’
Ben je blij met het resultaat?
‘Het resultaat is precies wat ik hoopte! Foto’s waarin ik mijzelf herken, mijzelf mooi vind. Dat laatste vond ik enorm belangrijk. Een goede fotograaf snapt wanneer een foto niet alleen voldoet aan de eisen van zijn of haar vak maar ook voldoet aan de eisen van het model in kwestie. Soms kan een foto technisch gezien prachtig zijn maar kan ik als de gefotografeerde het resultaat niet waarderen. Martine is ook een vrouw, een moeder en snapt wanneer er even iets weggehaald moet worden en wanneer je dikker wordende armen er wél mooi uitzien op de foto. Toen ik de foto’s binnenkreeg was ik zenuwachtig, ik opende ze samen met Boris. En toen hij emotioneel werd, mij met zichtbare tranen vertelde dat ik niet mooier kon zijn dan in deze hoogzwangere toestand, dat was voor mij de bevestiging. Deze buik moet gekoesterd worden en ook de andere vetjes die daarbij zijn gekomen. Wat ik mee mocht maken is een geschenk en deze foto’s zorgen ervoor dat ik dit nooit zal vergeten.’

***

Lieve Elise Joanne, bedankt dat je jouw mooie foto’s met ons wilde delen!

Vind je de shoot van Elise Joanne ook zo mooi? Welke foto spreekt je het meest aan? Praat je mee op onze Facebookpagina?

Fotograaf shoot Elise Joanne © Martine de Jongh van Vet Portret.

Mocht je zelf je shoot willen delen, heel graag! Je kunt ons mailen via info@mommag.nl

Andere shoots bekijken? >>>

Close
Read previous post:
falke cosyshoe ervaring/review
Win Falke CosyShoe slofjes voor je kind!

Het mag dan deze week nog even heerlijk zijn qua temperaturen buiten, maar hierna lijkt de herfst toch echt haar...

Close